Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ξεγελάστε τη φαγούρα με έναν καθρέφτη

Ξεγελάστε τη φαγούρα με έναν καθρέφτη

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλός μας μπερδεύεται

Την επόμενη φορά που θα ταλαιπωρήστε από έντονη φαγούρα, εξαιτίας ενός εξανθήματος ή ενός τσιμπήματος και θα θέλετε να ξυθείτε… θυμηθείτε ότι μπορείτε να ξεγελάσετε τον εαυτό σας με τη βοήθεια ενός καθρέφτη.

Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος μπορεί εύκολα να ξεγελαστεί και να πιστεύει ότι έχει ανακουφιστεί από την ενοχλητική φαγούρα.

Σύμφωνα με σειρά πειραμάτων που διεξήγαγε η ομάδα ερευνητών, βρήκαν ότι όταν κανείς ξύνεται στην αντίθετη πλευρά του σώματός του, από εκεί που νιώθει τη φαγούρα, είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ανακούφιση από τα συμπτώματά της.

Ο Christoph Helmchen και οι συνεργάτες του από το πανεπιστήμιο του Lübeck στη Γερμανία ανακάλυψαν, ότι η ψευδαίσθηση που δημιουργείται με τη χρήση ενός καθρέφτη μπορεί να ξεγελάσει τους ανθρώπους στο να πιστεύουν ότι ανακουφίζονται από τη φαγούρα, ακόμη κι αν ξύνουν τη λάθος πλευρά.

«Το γεγονός αυτό μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία δερματικών ασθενειών, με επίμονο και επίπονο κνησμό, χωρίς να προκαλείται πρόσθετη βλάβη στο προσβεβλημένο δέρμα» ανέφερε ο ερευνητής στη Daily Mail.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα οπτικά σήματα που στέλνονται στον εγκέφαλο φαίνεται ότι μπορεί να υπερισχύσουν εκείνων που στέλνει το σώμα, αν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση