Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: «Τα μέτρα θα τα πάρουμε για καιρό»

Κορονοϊός: «Τα μέτρα θα τα πάρουμε για καιρό»

Ως έναν εχθρό που μπορεί να μην τον βλέπουμε, αλλά συνεχίζει να υπάρχει, χαρακτήρισε τον κορονοϊό ο επιδημιολόγος Δημόσιας Υγείας Π. Παναγιωτόπουλος.

«Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με έναν εχθρό που δεν τον βλέπουμε. Αυτό που δεν βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει και εξαπλώνεται. Μπορούμε να μετριάσουμε την εξάπλωση του ιού, να μην γίνει με την ταχύτητα που γίνεται σε άλλες χώρες. Αρκεί να εφαρμόσουμε με ακρίβεια και πιστότητα όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε για το τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

«Ο λόγος που εμφανίζονται λιγότερα κρούσματα είναι ότι βρισκόμαστε σε δεύτερη φάση της εξάπλωσης του ιού. Στην πρώτη φάση μας ενδιέφερε να ξέρουμε και το παραμικρό κρούσμα, τώρα αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Η έμφασή μας σε αυτή τη φάση μετακινείται στο να έχουμε τον αριθμό των σοβαρών περιαστικών και από εκεί θα καταλαβαίνουμε πώς εξελίσσεται η επιδημία στη χώρα μας».

«Το να ληφθεί αυστηρότερο μέτρο πρέπει να το δούμε σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται στάθμιση του οφέλους και του κόστους, όχι με την οικονομική έννοια. Τα μέτρα θα τα πάρουμε για καιρό ανέφερε. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν τα πράγματα όταν τα μέτρα θα αρχίσουν να αίρονται» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή