Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κλαούντια Καρντινάλε: Η Ιταλίδα καλλονή με τη βραχνή φωνή που δεν εμφανίστηκε ποτέ γυμνή στον φακό | ΓΥΝΑΙΚΑ

Στα 83 της, η Κλαούντια Καρντινάλε θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες σταρ της χρυσής εποχής του ιταλικού σινεμά.

Έκανε την εμφάνισή της λίγο μετά τη Σοφία Λόρεν, και παρόλο που οι Ιταλοί τη θεωρούσαν τη δική τους Μπριζίτ Μπαρντό λόγω της θηλυκότητας και του ερωτισμού της, εκείνη αποφάσισε να τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο.

Έτσι, συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της εποχής (Βισκόντι, Φελίνι, Λεόνε, Χέρτζογκ), κάνοντας σινεφίλ ταινίες, που μπορεί μεν να μην της χάρισαν εμπορικές επιτυχίες, αλλά της έδωσαν μια θέση στο πάνθεον των σημαντικών ηθοποιών.

Η ακαταμάχητη γοητεία της, η βραχνή ερωτική φωνή της και τα λαμπερά κατάμαυρα μάτια της αποτελούσαν έναν απίθανο συνδυασμό.

«Είναι το όνειρο του κάθε καμεραμάν -ένα τέλειο κομμάτι της φύσης-, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις λάθος στη φωτογράφισή της», είχε δηλώσει ο σπουδαίος διευθυντής φωτογραφίας Κόνραντ Χολ.

Όμως η Καρντινάλε, εκτός από εξωτερική εμφάνιση, διέθετε και ένα τεράστιο υποκριτικό ταλέντο: εύπλαστη και με μεγάλη γκάμα, μπορούσε να υποδυθεί όλους τους ρόλους με μια ποιότητα που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς.

Διαβάστε για τη ζωή της Κλαούντια Καρντινάλε στο Bovary.gr


Πηγή