Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ορνέλα Μούτι: Η Ιταλίδα καλλονή που έγινε θρύλος της μεγάλης οθόνης και σύμβολο του σεξ -«Θεά» στα 68 της

To κορίτσι που μάγεψε τους Ιταλούς τη δεκαετία του ’70 και του’ 80, η απόλυτη θεά της μεγάλης οθόνης, η Ορνέλα Μούτι, που προκαλούσε χαμό με τις άψογες αναλογίες της, το αψεγάδιαστο πρόσωπο και τα γατίσια μάτια της, πλέον είναι μια πανέμορφη ώριμη γυναίκα, που εντυπωσιάζει με τη γοητεία της και τη θηλυκότητά της.

Άλλωστε, το 1994 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού «Class» ως «Η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο», ενώ το στήθος της είναι ασφαλισμένο για 350.000 δολάρια.

Πρόσφατα μάλιστα εμφανίστηκε στα 68 της μόνο με τα εσώρουχά της σε ένα βίντεο, που ανάρτησε η κόρη της στα social media, δίνοντας έτσι τη δική της απάντηση για το body shaming. Άλλωστε όπως έχει πει η ίδια παλιότερα: «Δεν φοβάμαι να γερνάω, δεν έχει νόημα. Οι απαρχές της καριέρας μου ήταν ένας εφιάλτης. Με αγάπησαν κυνικοί και σκληροί κινηματογραφιστές κι εγώ νόμιζα πως ζω στην Disneyland».

Γεννήθηκε στη Ρώμη στις 9 Μαρτίου του 1955 και το πραγματικό της όνομα είναι Φραντζέσκα Ρόμα Ρίβελι. Ο πατέρας της ήταν Ναπολιτάνος δημοσιογράφος, που τον έχασε όταν ήταν μόλις 12 χρόνων, και η μητέρα της γλύπτρια από την Εσθονία. Από μικρή η Φραντζέσκα ασχολούταν με το μόντελινγκ. «Δεν πρόλαβα να σκεφτώ με τι θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου. Κατέληξα να γίνω ηθοποιός τυχαία. Η μητέρα μου δούλευε, η αδελφή μου δούλευε, ο μπαμπάς μου είχε πεθάνει. Δεν το επέλεξα, το έκανα, έπρεπε να τα πάω καλά, έπρεπε να χαμογελάω, έπρεπε να είμαι όμορφη, έπρεπε…» έχει εξομολογηθεί για το παρελθόν της.

Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή της Ορνέλα Μούτι στο Bovary.gr.


Πηγή