Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Νηστίσιμη συνταγή για λαχταριστή πατατόπιτα

Μπορεί η πιο συνηθισμένη γέμιση για μία παραδοσιακή ελληνική πίτα να είναι τα τυριά και κάθε λογής χόρτα, όμως η αλήθεια είναι πως η μαγειρική έμπνευση δεν επιδέχεται περιορισμούς.

Μία από τις πιο νόστιμες και χορταστικές πίτες που μπορούμε να φτιάξουμε για να ξετρελάνουμε τους φίλους και την οικογένειά μας δεν είναι άλλη από τη λαχταριστή πατατόπιτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H πατάτα πρόκειται για ένα υλικό πολύ «προσιτό», που υπάρχει σε κάθε κουζίνα και ταιριάζει με πολλά διαφορετικά υλικά. Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μια λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή για πατατόπιτα με ντοματίνια και τυρί που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 5 μεσαίες πατάτες
  • Άνηθο (αν δεν θέλετε βάλτε μαϊντανό )
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε Κόβουμε κ βράζουμε τις πατάτες .
  • Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις λιώνουμε με το πιρούνι ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιολάδο και ψιλοκομμένο τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
  • Ανακατεύουμε καλά και σε ένα ταψάκι αλείφουμε με ελαιόλαδο βάζουμε 1 φύλλο και ραντίζουμε με λίγο λάδι συνεχίζουμε με αλλά 5 φύλλα αφού τα ραντίζουμε κάθε φορά με λάδι και ρίχνουμε την γέμιση
  • Βάζουμε αλλά 5 φύλλα με ελαιόλαδο και χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια
  • Ψήνουμε στους 180 C για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Αν θέλετε βάζετε σουσάμι η μαύρο σουσάμι .
  • Επίσης αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε κάπαρη η ψιλοκομμένες πράσινες ελιές που ταιριάζει τέλεια.

Πηγή