Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Eίστε σίγουροι ότι ανοίγετε σωστά το κρασί σας;

Eίστε σίγουροι ότι ανοίγετε σωστά το κρασί σας;

Υπάρχουν δύο (τουλάχιστον) τρόποι για να ανοίξει κανείς ένας μπουκάλι κρασί. Ο ένας είναι με το τιρμπουσόν με το μηχανισμό και ο άλλος με το χειροκίνητο, κλασσικό τιρμπουσόν. Ο σωστός, επαγγελματικός τρόπος είναι το κλασσικό τιρμπουσόν.
Πρώτα πρέπει να κόψετε την επιφάνεια του που σκεπάζει το φελλό και το στόμιο του μπουκαλιού. Το κόψιμο πρέπει να γίνει κάτω από τον φελλό, στο σημείο που κάνει μία προεξοχή του μπουκάλι.

Μετά, αφού κόψετε ένα κομμάτι τις επιφάνειας την μετακινείτε, αφήνοντας ακάλυπτο το πάνω μέρος του μπουκαλιού.
Μετά, βάζετε το τιρμπουσόν επάνω στον φελλό και περιστρέφετε έως ότου μπει έως το σημείο εκείνο που μένει εκτός μια τελευταία στροφή, για να μπει το τιρμπουσόν όλο μέσα στον φελλό. Αυτό το κάνετε για να είστε σίγουροι ότι δεν θα τρυπήσετε τον φελλό.
Μετά κατεβάζετε την άκρη του τιρμπουσόν και την στερεώνετε στην μεσαία σκάλα. Αφού τραβήξετε τον φελλό έως το σημείο αυτό, μετά τοποθετείτε το τιρμπουσόν στην μεγάλη σκάλα, που είναι και η πιο μακριά. Μόλις τραβήξετε έως το τέλος και αυτής της σκάλας, για καλύτερο αποτέλεσμα απομακρύνετε τον φελλό με τα δάχτυλα.

Τώρα είστε έτοιμοι να σερβίρετε το κρασί σας σαν επαγγελματίας.

P.S. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει όλο το κάλυμμα από το στόμιο του μπουκαλιού, καθώς η επαφή του με το κρασί αλλοιώνει την γεύση του.

Πηγή: neadiatrofis.gr