Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Φτάσε την τελειότητα! 5 έξυπνα tips που κάνουν τα τζάμια σου πραγματικά… αόρατα!

Φτάσε την τελειότητα! 5 έξυπνα tips που κάνουν τα τζάμια σου πραγματικά… αόρατα!

Μπορεί να μην αποτελεί μια από τις καθημερινές, οικιακές δουλειές ρουτίνας, όπως το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα, ωστόσο το καθάρισμα των τζαμιών, αλλά και των υπόλοιπων γυάλινων επιφανειών του σπιτιού, αποτελεί εξίσου ένα μεγάλο βάσανο για κάθε νοικοκυρά, μιας και είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις το… επαγγελματικό αποτέλεσμα που θέλεις. Στίγματα, υπολείμματα από το χαρτί που χρησιμοποιείς ή δαχτυλιές μπορεί να παραμείνουν έπειτα από το τέλος του καθαρισμού, με αποτέλεσμα τουλάχιστον… να απελπίζεσαι. Παρακάτω θα βρεις 5 πανεύκολους και έξυπνους τρόπους για να μπορέσεις να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα την επόμενη φορά.
1.Απόφυγε τις ώρες που το φως του ήλου είναι έντονο
Μπορεί τις μέρες που έχει καλή θερμοκρασία και αρκετό ήλιο να θεωρείς τις συνθήκες ιδανικές για να ασχοληθείς με την καθαριότητα του σπιτιού σου, ωστόσο, για τον καθαρισμό των τζαμιών σου ο ήλιος αποτελεί εχθρό. Και ο λόγος; Το καθαριστικό στεγνώνει αρκετά γρήγορα λόγω της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα το τζάμι σου να γεμίζει με ραβδώσεις και να σου παίρνει περισσότερο χρόνο για να το καθαρίσεις. Προτίμησε λοιπόν τις ώρες που η θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή και έχει πέσει ο ήλιος.
2.Βεβαιώσου πως ό,τι χρησιμοποιήσεις είναι καθαρό
Δεν έχει και πολύ νόημα να καθαρίζεις με… βρώμικα εργαλεία. Βεβαιώσου πριν ξεκινήσεις πως η πλαστική σπάτουλα ή κάποια πετσέτα που χρησιμοποιείς δεν είναι βρώμικες ή σκονισμένες, αφού σε μια τέτοια περίπτωση απλά θα καταφέρεις να μεταφέρεις τη σκόνη και όχι να την απομακρύνεις.
3.Πες ΝΑΙ στο ξίδι
Οι «μαγικές» ιδιότητες του συστατικού αυτού της κουζίνας σου, δεν περιορίζονται μόνο στην εξαιρετική γεύση που προσδίδει στα φαγητά σου, αλλά σίγουρα είναι ακόμα περισσότερες. Μια από αυτές και η ιδιότητά του να κάνει τα τζάμια σου πεντακάθαρα. Φτιάξε πανεύκολα το δικό σου μείγμα με νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες και χρησιμοποίησέ το για να καθαρίζεις τις γυάλινες επιφάνειες του σπιτιού σου.
4.Χρησιμοποίησε αποσταγμένο νερό
Μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα στο να χρησιμοποιείς νερό της βρύσης για τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για το καθάρισμα των τζαμιών. Αν καθαρίζεις τις γυάλινες επιφάνειες με νερό, χρησιμοποίησε αποσταγμένο, μιας και δεν περιέχει συστατικά που μπορούν να αφήσουν στίγματα στους καθρέφτες και τα τζάμια σου, όπως εκείνο της βρύσης.
5.Επέλεξε τα σωστά εργαλεία
Οι φορές που επιλέγεις να καθαρίσεις τα τζάμια ή τους καθρέφτες του σπιτιού σου χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας ή ακόμα και χαρτοπετσέτες είναι σίγουρα πολλές. Ωστόσο, αυτό αποτελεί μεγάλο λάθος, αφού τα υλικά αυτά αφήνουν ραβδώσεις στα τζάμια σου. Αντικατέστησέ τα με πανί από μικροΐνες, μια πλαστική σπάτουλα ή ακόμα και εφημερίδα. Στην τελευταία επιλογή, φρόντισε να φορέσεις γάντια, μιας και το μελάνι εξαπλώνετε παντού.

 

Πηγή: queen.gr