Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Πως να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά των συνθετικών παπουτσιών!

Πως να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά των συνθετικών παπουτσιών!

Δεδομένου ότι τα συνθετικά παπούτσια είναι κατασκευασμένα από χημικά επεξεργασμένο πλαστικό, έχουν μια ισχυρή μυρωδιά χημικών που μπορεί να είναι τόσο δυσάρεστη, ειδικά όταν τα παπούτσια είναι καινούργια. Αν και η μυρωδιά θα εξασθενίσει με το χρόνο, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε στην επιτάχυνση της διαδικασίας και τη μείωση ή την εξάλειψη της.

Θα χρειαστείτε:

Σαπούνι και νερό

Πετσέτα

Εφημερίδα

Μαγειρική σόδα

Χαρτοσακούλα

Πούδρα για τα πόδια

Άνθρακα, κάρβουνο

1. Πλύνετε τα παπούτσια αν είναι αδιάβροχα. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα βουτηγμένη σε ζεστό νερό και σαπούνι χεριών και σκουπίστε τα παπούτσια, στη συνέχεια, στεγνώστε τα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές. Αυτό θα σας απαλλάξει από μερικά από τα χημικά υπολείμματα στην επιφάνεια των υποδημάτων.

2. Βγάλτε τα παπούτσια έξω στον αέρα. Όταν δεν φοράτε ή δεν αποθηκεύεται τα παπούτσια τα τοποθετείτε σε καλά αεριζόμενο χώρο (όπως κοντά σε ένα ανεμιστήρα ή ένα ανοιχτό παράθυρο). Αυτό θα επιταχύνει τη φυσική διαδικασία που θα απομακρύνει τις μυρωδιές.

3. Πακετάρετε τα παπούτσια σε μια εφημερίδα αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε. Τα βιβλία, και ιδιαίτερα το δημοσιογραφικό χαρτί, είναι πολύ ινώδης και απορροφά φυσικά τις οσμές. Αν το χαρτί βρίσκεται σε στενή επαφή με τα παπούτσια σας θα μειώσει τη χημική μυρωδιά.

4. Εφαρμόστε μαγειρική σόδα στα παπούτσια. Η μαγειρική σόδα απορροφά όλων των ειδών τις οσμές και τις εξουδετερώνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική είτε μαγειρική σόδα σε μορφή σκόνης ή να εφαρμόσετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό στα παπούτσια. Αφήστε τη σόδα στα παπούτσια για αρκετές ώρες, στη συνέχεια, σκουπίστε τη σκόνη.

5. Ρίξτε στα παπούτσια πούδρα ποδιών για την απορρόφηση της οσμής. Αυτό θα βοηθήσει να εξουδετερώσετε οποιαδήποτε μυρωδιά των ποδιών μπορεί να προκύψει από το μη πορώδες περιβάλλον που συχνά δημιουργείται μέσα ένα συνθετικό υπόδημα.
6. Τοποθετήστε τα παπούτσια σε μια χάρτινη σακούλα με κάρβουνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή η θεραπεία θα απορροφήσει τις μυρωδιές και τα αιωρούμενα χημικά υπολείμματα.

 

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr