Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Τα βασικά tips για καλύτερο πλύσιμο των ρούχων

Τα βασικά tips για καλύτερο πλύσιμο των ρούχων

Συμβουλές για να κερδίζετε χρόνο

Η τεχνολογία έχει βοηθήσει στο να γίνεται το πλύσιμο των ρούχων παιχνιδάκι αλλά υπάρχουν κάποια tips για αρχάριους και όχι μόνο

ώστε μην έχετε καμιά δυσάρεστη έκπληξη στα χρώματα και στα μεγέθη.

Είναι μερικές βασικές αρχές και συμβουλές για να μην δυσκολεύεστε στο πλύσιμο των ρούχων και να κερδίζετε περισσότερο χρόνο. Διαβάστε μερικά από αυτά…

1. Διαχωρισμός ανάλογα με το χρώμα
Τα λευκά, τα ανοιχτά γκρι και τα παστέλ και εκείνα που έχιουν ασπρόμαυρα μοτίβα μπορούν να τοποθετηθούν στην ίδια πλύση. Τα σκουρόχρωμα ή τα σεντόνια μπορούν να μπουν σε άλλη πλύση.

2. Κουμπιά και φερμουάρ
Προτού βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο, ελέγξετε ότι οι τσέπες των τζιν και των παντελονιών σας είναι άδειες. Επιπλέον, πρέπει να κλείνετε πάντα τα φερμουάρ και να κουμπώσετε τα πουκάμισά σας.

3. Διαχωρισμός ανάλογα με το ύφασμα
Εκτός από το χρώμα, πρέπει να κάνετε καθορισμό και ανάλογα με το ύφασμα. Τα πιο ελαφριά υφάσματα μπαίνουν μαζί και τα πιο βαριά μαζί. Για καλύτερη διευκόλυνση μπορείτε να το κάνετε ήδη από την ώρα που τα βάζετε για πλύσιμο.

4. Οδηγίες για μετά το πλύσιμο
Μετά από το τέλος κάθε πλύσης, φροντίστε να αφαιρέστε τα ρούχα όσο πιο άμεσα γίνεται από τον κάδο. Με αυτό τον τρόπο θα εμποδίσετε το ζάρωμα και τη μούχλα ενώ δε θα δημιουργήσουν μια άσχημη μυρωδιά.

Πηγή: baby.gr