Τετάρτη , 8 Δεκέμβριος 2021
Αθηναΐς Νέγκα για κορονοϊό: Δεν έχω ιδέα πώς κόλλησα

Αθηναΐς Νέγκα για κορονοϊό: Δεν έχω ιδέα πώς κόλλησα

Για τη δική της μάχη με τον κορονοϊό μίλησε η Αθηναΐδα Νέγκα στην εκπομπή Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός μεταξύ άλλων εξήγησε γιατί δεν πήγε σε νοσοκομείο ώστε να υποβληθεί στο τεστ και πώς κατάλαβε ότι νοσεί από κορονοϊό.

«Έχασα κιλά. Αν ήταν κορονοϊός αυτό που πέρασα, γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρασα μια παρατεταμένη ίωση. Δεν πήγα ποτέ να κάνω το τεστ, γιατί δεν ήθελα να απασχολήσω μια εφημερία σε ένα νοσοκομείο με το 37,8 πυρετό που είχα. Μέχρι 38 έφτασε ο πυρετός μου», σημείωσε η γνωστή παρουσιάστρια.

«Όταν έχεις γρίπη για πάνω από 3-4 μέρες που είναι η συνηθισμένη γρίπη, και αυτό το πράγμα κρατάει πάνω από μία εβδομάδα, και δεν τρως τίποτα, και δεν έχεις όρεξη, και βήχεις, ναι, είσαι καταβεβλημένος. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, θα ήταν ψέμα», εξήγησε η Αθηναΐδα Νέγκα.

«Δεν έχω ιδέα πώς κόλλησα. Δεν άκουσα ποτέ κανέναν από το περιβάλλον μου να έχει νοσήσει. Οπότε και εγώ υποθέτω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ασυμπτωματικοί ανάμεσά μας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Στο σπίτι όταν περάσανε δύο τρεις μέρες και κατάλαβα ότι δεν έχω μια κοινή γρίπη, κλείστηκα σε ένα δωμάτιο, όπου δεν έπρεπε να μπουν τα παιδιά. Τα παιδιά μου είναι δέκα και δύο ετών. Ο άντρας μου δεν έμπαινε μέσα, μου άφηναν το φαγητό έξω από το δωμάτιο».

«Το δύσκολο στο σπίτι ήταν να επιβιώσουμε με τη μαγειρική του άντρα μου. Γιατί χρειάστηκε να μαγειρέψει αυτός όσο ήμουν άρρωστη. Αλλά το περάσαμε αυτό το δύσκολο κομμάτι μια χαρά. Με αγχώνει όμως πολύ το κομμάτι το οικονομικό και το εργασιακό. Αισθάνομαι ότι δεν σώζεται το πράγμα με επιδόματα. Το να δίνεις επιδόματα σε ανθρώπους για 45 ημέρες, και για άλλες 45 ημέρες να μην μπορεί να τους απολύσει ο εργοδότης, και μετά να μένουν στο έλεος του τι πρόκειται να συμβεί, για εμένα δεν σημαίνει τίποτα», τόνισε η Αθηναΐς Νέγκα και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι αυτά τα 800 ευρώ τα έχουν πάρει και πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν τα είχαν ανάγκη. Νομίζω ότι αυτό που θα με έκανε να αισθάνομαι πιο ασφαλής στο κομμάτι το εργασιακό, θα ήταν να δοθούν ισχυρότερα κίνητρα στους εργοδότες για να μην κάνουν απολύσεις στη συνέχεια».

Στη συνέχεια η Αθηναΐδα Νέγκα εξήγησε: «Η οδηγία που υπήρχε όσο δεν ήμουν καλά ήταν ότι δεν σπάμε την καραντίνα αν αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε κάτι σοβαρό. Πραγματικά δεν αισθανόμουν ότι έπρεπε να ανησυχώ. Δεν αισθάνθηκα ποτέ δύσπνοια, ήμουν εντάξει».

«Είμαι υπέρ του να ανοίξει και να συνεχιστεί η ζωή με κάποιο τρόπο. Αν ανοίξουν τα σχολεία θα στείλω το παιδί μου. Δεν το λέω επειδή είμαι γενναία, αλλά επειδή γενικά για τα παιδιά είναι πιο ασφαλή τα πράγματα», ανέφερε η γνωστή παρουσιάστρια και κατέληξε γελώντας: «Ήταν η έξοδος του μήνα που ήρθα εδώ».


Πηγή