Τετάρτη , 27 Μάιος 2020

Δημοπρατείται το φόρεμα που έβαλε η Μέριλιν στα γενέθλια του Κένεντι

Στα δύο εκατομμύρια δολάρια ευελπιστεί ο οίκος Julien’s Auctions να ανέλθει το ποσό της δημοπράτησης του φορέματος της Μέριλιν Μονρόε, το οποίο είχε βάλει στα 45α γενέθλια του προέδρου Κένεντι το 1962.

Είναι ένα φόρεμα που έμεινε στην ιστορία των ΗΠΑ και η δημοπρασία θα διαρκέσει τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από τις 17 Νοεμβρίου στο Λος ‘Αντζελες.

Το αισθησιακό φόρεμα ήταν από μετάξι, διακοσμημένο με κρυστάλλινες πούλιες και το φόρεσε η Μέριλιν όταν του τραγούδησε το περίφημο «Happy Birthday Mr. President». Μια ευχή που δόθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς της 19ης Μαΐου, στη Νέα Υόρκη, μπροστά σε περισσότερους από 15.000 καλεσμένους, μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ήταν άλλωστε η μοναδική δημόσια συνάντηση των δύο ινδαλμάτων της Αμερικής που είχαν τραγική μοίρα. Η Μονρόε είχε υποσχεθεί στον Ρίτσαρντ ‘Αντλερ να επιλέξει «ένα ιστορικό φόρεμα»για τη βραδιά εκείνη. Η συμπλήρωση των 45 χρόνων του Κένεντι ήταν πρωτίστως ένα πρόσχημα καθώς η εκδήλωση είχε στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το Δημοκρατικό Κόμμα.

«Μπορώ πλέον να αποχωρήσω από την πολιτική μετά το Happy Birthday που μου τραγούδησαν με τρόπο τόσο γλυκό και αγνό» είχε απαντήσει τότε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η φράση της Μέριλιν έγινε τόσο διάσημη όσο και το φόρεμά της που ράφθηκε πάνω της. Το άψογο αποτέλεσμα προϋπέθετε ότι η Μέριλιν δεν φορούσε εσώρουχα.

Το φόρεμα που αγόρασε προσωπικά η σταρ το 1962 από τον γάλλο μόδιστρο Ζαν-Λουί Μπερτό αντί 12.000 δολαρίων, πωλήθηκε πρώτη φορά σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στις 27 Οκτωβρίου 1999 αντί 1,227 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για το ράψιμό του, η ηθοποιός στάθηκε γυμνή μπροστά στον μόδιστρο. «Αν πρέπει να με ντύσετε, θέλω να ξέρετε με τι μοιάζω» του είπε. Τελικά, σχεδόν 200 κομμάτια συνέθεσαν αυτό το μοναδικό κομμάτι, με διάφορα πρόσθετα που τοποθετήθηκαν στο επίπεδο του στήθους και του καβάλου. Η εργασία του χρυσοχόου εξηγεί εν μέρει την τιμή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον Julien’s Auctions. Σύμφωνα με ειδικούς, το φόρεμα μπορεί να κατακυρωθεί έως και 3 εκατομμύρια δολάρια.

«Πενήντα και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό της, ο κόσμος παραμένει γοητευμένος από την ομορφιά και το ταλέντο της Μέριλιν», δηλώνει ο Μάρτιν Νόλαν, γενικός διευθυντής της ειδικευμένης στους σταρ του Χόλιγουντ εταιρίας δημοπρασιών.

 


Πηγή