Σάββατο , 18 Μάρτιος 2023

Η Finos Film θυμάται την Τζένη Καρέζη: Αντιφατική, εκρηκτική και ασυμβίβαστη [βίντεο] | ΖΩΗ

Με ένα βίντεο με αξέχαστες στιγμές της σπουδαίας ηθοποιού Τζένης Καρέζη, θέλησε να γιορτάσει τα γενέθλιά της η Finos Film.

Σε αυτό παρουσιάζει μερικές από τις πιο τρυφερές της στιγμές με τον σύζυγό της Κώστα Καζάκο σε ταινίες της Finos Film στις οποίες συμπρωταγωνίστησαν. Το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media συνοδεύεται από την λεζάντα: « Αντιφατική, εκρηκτική και ασυμβίβαστη, με σπάνια ομορφιά και δυναμική ψυχή, η Τζένη Καρέζη δεν ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 και τη θυμόμαστε μέσα από τρυφερές της στιγμές με τον Κώστα Καζάκο στην Φίνος Φιλμ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια ήταν η Τζένη Καρέζη

Η
Τζένη Καρέζη (Ευγενία Καρπούζη) είχε
γεννηθεί στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου
1934 και απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 1992.

Τον
Οκτώβριο του 1954 έκανε την πρώτη της
εμφάνιση στο θέατρο, στο έργο «Ωραία
Ελένη», δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και
τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Την ίδια
χρονιά έπαιξε πλάι στην Κατίνα Παξινού
στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το
Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Το 1955 πρωτοεμφανίζεται στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας -ως πρωταγωνίστρια- στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», για να ακολουθήσουν περισσότερες από 30 ταινίες: «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» (1960), «Η νύφη το ’σκασε» (1962), «Τα κόκκινα φανάρια» (1963), «Δεσποινίς διευθυντής (1964), «Μια τρελή τρελή οικογένεια» (1965), «Τζένη – Τζένη» (1966), «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» (1968), «Μια γυναίκα στην αντίσταση» (1970).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Εθνικό Θέατρο έμεινε μέχρι το 1959. Από το 1960 στράφηκε στο ελεύθερο θέατρο, συγκροτώντας θιάσους με όλα σχεδόν τα διάσημα ονόματα του ελληνικού θεάτρου.


Πηγή