Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Χαρδαλιάς: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες όποτε και αν χρειαστεί να προασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη σήμερα, στην Περιοχή Ευθύνης του Γ’ Σώματος Στρατού, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με αφοσίωση, με υψηλή αίσθηση καθήκοντος, συνεχίζουν την προσπάθειά τους, παραμένουν ετοιμοπόλεμα και όποτε και αν χρειαστεί έτοιμα να προασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα ολόκληρου του ελληνισμού τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο οδοιπορικό που ξεκίνησε από τον Έβρο και το Καστελόριζο, επισημαίνοντας ότι αυτό θα συνεχιστεί με τους Οθωνούς και τη Γαύδο αλλά και σε κάθε σημείο της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι «το μήνυμα είναι ξεκάθαρο».

«Εργαζόμαστε», επισήμανε, «για την ειρήνη με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, εξοπλίζουμε και ισχυροποιούμε τη χώρα μας, για να παραμείνει πρωταγωνίστρια σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο γεωπολιτικά».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις κράτησαν όρθια τη χώρα απέναντι σε μία εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία» είπε και πρόσθεσε: «Οι εμβολιασμοί έγιναν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στα δύσκολα απέδειξαν ότι είναι κοντά στην κοινωνία». «Μόνο τιμή, μόνο σεβασμός, μόνο ευγνωμοσύνη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς

Ο κ. Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε το Στρατηγείο του Γ’ Σώματος Στρατού/NATO Rapid Deployable Corps-Greece (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR), τις έδρες των 113 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ), Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ), καθώς και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (ΓΣΝΕ).

Κατά τις επισκέψεις, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις/Διευθύνσεις για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Επισκέφθηκε και το ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ

Ο κ. Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε επίσης, το ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, για τη λειτουργία του οποίου οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της διαχείρισης και της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, συνδράμουν με τη διάθεση εξειδικευμένου προσωπικού.

Ενημερώθηκε για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας και συνεχάρη το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τον ιδιαίτερο ζήλο που επιδεικνύει καθημερινά, τον επαγγελματισμό και τη μέγιστη προσπάθεια που καταβάλλει, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής Γ’ ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός.

Αύριο, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας θα βρίσκεται στο Βόλο όπου θα επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες.


Πηγή