Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Απίστευτο: Τρέχει μαραθώνιο κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά -Κάνει 42 χιλιόμετρα, τρελό πρόγραμμα

Ένας Βρετανός κάνει έναν μαραθώνιο κάθε μέρα πριν πάει στη δουλειά του, ακολουθώντας ένα απίστευτο πρόγραμμα: Ξυπνάει κάθε μέρα στις 3 το πρωί για να τρέξει 42 χιλιόμετρα μαζί με τα σκυλιά του.

Πολλοί άνθρωποι πασχίζουν να κάνουν πρωινή γυμναστική, να τρέξουν έστω και λίγο πριν τη δουλειά τους ή να κάνουν μια καλή βόλτα τα σκυλιά τους εξυπηρετώντας την ανάγκη των κατοικιδίων τους να χαρούν την κίνηση και τη βόλτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά ένας άνδρας από τη Βρετανία το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα.

Ο Άαρον Ρόμπινσον τρέχει έναν μαραθώνιο με τα δύο του κόλεϊ κάθε πρωί τους τελευταίους δύο μήνες και έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

Ο Άαρον Ρόμπινσον μαζί με τα δυο του σκυλιά
Ο Άαρον Ρόμπινσον μαζί με τα δύο σκυλιά του

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Άαρον ολοκλήρωσε τον 63ο μαραθώνιό του σε 63 ημέρες, συνοδευόμενος από τους δύο συνοδοιπόρους του: τα δύο αγαπημένα του σκυλιά.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o Ρόμπινσον επέλεξε να τρέχει προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση για την οποία εργάζεται, την «Hope for Justice», η οποία καταπολεμά την εμπορία ανθρώπων και τη σύγχρονη δουλεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, όλοι όσοι σκέφτονται ότι αρκεί μια πολύ καλή φυσική κατάσταση για να πραγματωθεί αυτός ο φιλόδοξος στόχος καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν. Ο κ. Ρόμπινσον δήλωσε πως για να γίνουν πράξη αυτοί οι καθημερινοί μαραθώνιοι χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και αυστηρότατο πρόγραμμα.

Το αυστηρό πρόγραμμα του μαραθωνοδρόμου
Το αυστηρό πρόγραμμα του μαραθωνοδρόμου

«Είναι αρκετά δύσκολο να κοιμάσαι αρκετά, να παίρνεις αρκετές θερμίδες και μετά να πηγαίνεις στη δουλειά»

Πρέπει να τρώει 6.000 θερμίδες κάθε μέρα, καθώς καίει 3.500 θερμίδες σε κάθε μαραθώνιο.

Ξυπνάει κάθε πρωί στις 3.00. Ξεκινάει το τρέξιμο στις 3.40, στις 8.40 επιστρέφει σπίτι του, παίρνει ένα πολύ καλό πρωινό και ξεκινάει τη δουλειά του. Τρώει στη 1, και μετά στις 6.00 θα φάει μακαρόνια ή δύο πίτσες. Κάνει κάποιες διατάσεις και στις 7 έχει ξαπλώσει για να κοιμηθεί. Με αυτό το πρόγραμμα πορεύεται για δύο μήνες τώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι αρκετά δύσκολο να κοιμάσαι αρκετά, να παίρνεις αρκετές θερμίδες και μετά να πηγαίνεις στη δουλειά. Δεν ανακάμπτεις πραγματικά 100% πριν ξεκινήσεις την επόμενη φορά».

Δύο μήνες μετά την πρόκληση, η συνεχής προσπάθεια έχει αρχίσει να καταβάλλει το τίμημά της.

Ο Ρόμπινσον τρέχει μαραθώνιο με ένα από τα δυο του σκυλιά
Ο Ρόμπινσον τρέχει μαραθώνιο με ένα από τα δύο του σκυλιά

Ένας μαραθώνιος για κοινωνικό σκοπό

Ο επίδοξος μαραθωνοδρόμος σημείωσε: «Τα θύματα της σύγχρονης δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων δεν μπορούν να ξεφύγουν. Έτσι, μπορώ να πω “στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να τους τρέξω”, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που περνούν, οπότε αυτό το κρατάει σε προοπτική».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρόμπινσον σκοπεύει να συνεχίσει να τρέχει έναν μαραθώνιο κάθε μέρα για όσο διάστημα μπορεί, με τα σκυλιά του. Μέχρι χθες είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 1.600 λίρες (1.800 ευρώ) για φιλανθρωπικό σκοπό.


Πηγή