Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αρετή Πασχάλη: Τα Νεοκλασικά στον Alpha, η σύγκριση με τη Μάρθα Καραγιάννη και η νέα «Μαίρη»

Η Αρετή Πασχάλη υποδύεται τη Μαίρη στα Νεοκλασικά του Alpha και συγκεκριμένα στην κωμωδία «Οι κληρονόμοι».

Οι Παρασκευές από σήμερα το βράδυ ξαναγίνονται «νεοκλασικές»! Μετά τις αξέχαστες κωμωδίες «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» και «Μιας πεντάρας νιάτα» που κέρδισαν το τηλεοπτικό κοινό χαρίζοντας στιγμές γέλιου και νοσταλγίας, μια ακόμη μοναδική ιστορία παίρνει τη σκυτάλη. «Οι κληρονόμοι» των ανεπανάληπτων Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη έρχονται στις οθόνες μας, απόψε στις 21:00, για να μας κρατήσουν συντροφιά για δυο ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταξιωμένοι ηθοποιοί συμπληρώνουν το καστ, μεταξύ αυτών, η Αρετή Πασχάλη. Μπορεί η ίδια να έχει μια πορεία χρόνων στο θέατρο αλλά το ευρύ κοινό την γνώρισε ως Ευγενία στην απολαυστική κωμωδία της ΕΡΤ1, «Ζακέτα να πάρεις». Σήμερα ξανασυστηνόμαστε μέσα από τα Νεοκλασικά όπου θα τη δούμε να ενσαρκώνει τη «Μαίρη» στους Κληρονόμους.

H Αρετή Πασχάλη με τον συμπρωταγωνιστή της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, στα Νεοκλασικά του Alpha
H Αρετή Πασχάλη με τον συμπρωταγωνιστή της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, στα Νεοκλασικά του Alpha

Ο Αρετή Πασχάλη λίγες ώρες πριν την προβολή της ταινίας, μιλά στο iefimerida για το πώς έγινε η πρόταση συμμετοχής του, πόσο απολαυστικά ήταν τα γυρίσματα, ενώ αποκάλυψε αν φοβήθηκε τη σύγκριση με τη Μάρθα Καραγιάννη.

Πώς έγινε η πρόταση για τη συμμετοχή στα Νεοκλασικά;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή μου στους Κληρονόμους προέκυψε μετά την άριστη συνεργασία που είχαμε στο Ζακέτα να πάρεις, στην Ερτ1, με τον Αντώνη Αγγελόπουλο. Μου πρότεινε να υποδυθώ την Μαίρη στο καινούριο concept των Νεοκλασικών και φυσικά με τεράστια αγάπη και ενθουσιασμό είπα το ναι δίχως δεύτερη σκέψη!

Υπήρχε άγχος για το πώς θα αποδοθεί η μεταφορά του παλιού θεατρικού έργου στη μικρή οθόνη;

Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε άγχος για την μεταφορά του θεατρικού σε τηλεοπτική μορφή, διότι ήταν ξεκάθαρο πως θα γίνει με απόλυτο σεβασμό και φροντίδα.

Πώς περιγράφετε τη Μαίρη;

Την Μαίρη την περιγράφω ως ένα πολύ γλυκό πλάσμα με καλές προθέσεις. Ωστόσο οι τεράστια οικονομική  δυσχέρεια  στην οποία είναι βυθισμένη την ωθεί στο να κάνει μια παρατυπία σχεδιάζοντας κάτι το οποίο θα δημιουργήσει αναταράξεις! Κωμική και ταλαιπωρημένη από διάφορα που προκύπτουν στην ζωή της δεν το βάζει κάτω και χαμογελά!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα δούμε κάποιες νέες και φρέσκες προσθήκες;

-Θα δείτε κάποιες αλλαγές στην ταινία μας, γιατί έχουν γίνει κάποια μικρά, διακριτικά «πειράγματα». Αυτό συνέβη διότι δεν θέλαμε να είναι copy paste της κλασικής ταινίας, αλλά μια μεταφορά με την δική μας σημερινή ματιά.

Φοβηθήκατε τη σύγκριση με τη Μάρθα Καραγιάννη;

Η Μάρθα Καραγιάννη είναι άπιαστη και μοναδική! Δεν έκανα μίμηση αλλά δημιούργησα μια καινούρια, διαφορετική προσωπικότητα της Μαίρης με βάση την εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Όπως καταλαβαίνετε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης από την στιγμή που κάνω κάτι διαφορετικό τοποθετημένο σε νέα δεδομένα.

Υπάρχει κάποιο ευτράπελο από τα γυρίσματα που θα θέλατε να μοιραστείτε;

Αχχχχ…. Γέλια, πολλά γέλια με τους συναδέλφους σε σημείο που σε κάποιες σκηνές δυσκολευόμασταν να συγκρατηθούμε!

Οι κληρονόμοι στον Alpha
Οι κληρονόμοι απόψε στον Alpha στις 21.00.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι Κληρονόμοι» απόψε στα Νεοκλασικά του Alpha

Τι
σχέση μπορεί να έχουν ένας εκλεπτυσμένος
σχεδιαστής μόδας, ένας επαρχιώτης
μπαρμπέρης, ένας ονειροπαρμένος τεμπέλης
και μία μυστηριώδης δασκάλα χορού;

Τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται όταν ο Αργύρης Μιχαλούδης τους αφήνει κληρονομιά τον οίκο μόδας του και βρίσκονται ξαφνικά να είναι συνιδιοκτήτες μίας επιχείρησης. Ο Πάνος (Ζήσης Ρούμπος) και ο Σώτος (Γιώργος Ξούλος) εισβάλλουν στον οίκο μόδας με τον αέρα του αφεντικού και η σύγκρουση με τον Ερρίκο (Αλέξανδρο Μπουρδούμη) δεν αργεί να έρθει.

Και οι τρεις επιθυμούν διακαώς να έχουν τον πρώτο λόγο στον οίκο μόδας, αλλά έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό και η συνεννόηση μεταξύ τους είναι αδύνατη. Μόνη λύση να πάρουν με το μέρος τους την τέταρτη κληρονόμο με το μεγαλύτερο ποσοστό, που έχουν την εντύπωση ότι είναι η λογίστρια του οίκου. Αυτό που κανένας τους δεν ξέρει είναι ότι η αληθινή κληρονόμος, η Μαίρη (Αρετή Πασχάλη), βρίσκεται ήδη μέσα στον οίκο και δουλεύει υπόγεια για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να πάρει αυτή τον έλεγχο της επιχείρησης.

Το σχέδιο της δείχνει να λειτουργεί μέχρι που αρχίζει να ερωτεύεται έναν από τους άλλους κληρονόμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη διασκευή σεναρίου υπογράφει η Ζωή Κοΐβαρη και τη σκηνοθεσία ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Ξούλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αρετή Πασχάλη, Άνδρη Θεοδότου, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Μιχάλης Μαρκάτης, Πένυ Αγοραστού, Σταύρος Τσουμάνης.

Νεοκλασικές βραδιές στον Alpha με έργα που έχουν αφήσει το δικό τους χνάρι στο χώρο του θεάτρου και παραμένουν πάντα επίκαιρα.


Πηγή