Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Γιατί έχασε τη δίκη η Αμπερ Χερντ -Τα λάθη που έκανε σημείο προς σημείο

Το Χόλιγουντ δεν έχει ξαναδεί τέτοιο μπλοκμπάστερ – ένας χαρισματικός πρωταγωνιστής (Τζόνι Ντεπ), η πρώην πρωταγωνίστριά του (Αμπερ Χερντ) και μια δίκη που καθήλωσε το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό για περισσότερες από έξι εβδομάδες.

Το πάλαι ποτέ χρυσό ζευγάρι πάλεψε λυσσαλέα για τη φήμη του -και την καριέρα του- σε μια εκπληκτική συνέχεια της αρχικής δίκης πριν από δύο χρόνια, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποφανθεί ότι ο Τζόνι Ντεπ χτυπούσε την Χερντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες το βράδυ, ο Τζόνι Ντεπ, γράφει η daily mail ήταν αυτός που βγήκε νικητής – και το κλειδί για τη νίκη του μπορεί να ήταν τα τρία λεπτά μαρτυρίας της πρώην συντρόφου του, Κέιτ Μος. Δεν ήταν τυχαίο ότι όταν η Χερντ υποστήριξε ότι ο Ντεπ είχε ρίξει την Μος από τη σκάλα, ο ίδιος ο ηθοποιός και οι δικηγόροι του άρχισαν να πανηγυρίζουν. Ηταν μια τεράστια γκάφα της Χερντ που ήξεραν ότι θα γυρνούσε εναντίον της. Αυτομάτως είχαν το δικαίωμα να καλέσουν το σούπερ μόντελ να καταθέσει και γνώριζαν πολύ καλά ποια ήταν η αλήθεια και ότι η εμφάνιση της Μος στη δίκη θα διέλυε την εικόνα αξιοπιστίας της Αμπερ Χερντ.

Η στιγμή που η Χερντ υποστήριξε ότι ο Ντεπ έσπρωξε την Μος από τη σκάλα και τα πανηγύρια του ηθοποιού:

Η Μος – που ήταν σύντροφος του Ντεπ για τέσσερα χρόνια μέχρι το 1998 – κατέθεσε μέσω Zoom από το σπίτι της στο Κότσγουολντς και διέψευσε με ψυχραιμία τους ισχυρισμούς που επανέλαβε η Άμπερ Χερντ ότι ο Ντεπ την είχε κάποτε σπρώξει από τις σκάλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τότε υπήρξε η αποκάλυψη ότι η Χερντ, αντί να καταβάλλει τα 7 εκατ. δολ. που είχε πάρει ως αποζημίωση για το διαζύγιό της σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπως είχε υποσχεθεί, αναγκάστηκε να ομολογήσει στο σώμα των ενόρκων ότι είχε δώσει μόνο μόνο ένα τμήμα του ποσού αυτού.

Ο Ντάνιελ Μπέιτς, περιγράφει στη Daily Mail όλες τις σημαντικές στιγμές της δίκης Χερντ-Ντεπ που κατέληξαν με τη δικαίωση του ηθοποιού.

Τζόνι Ντεπ-Αμπερ Χερντ, ένας ταραχώδης γάμος

Κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων στο δικαστήριο του Fairfax της Βιρτζίνια, αποκαλύφθηκαν τα ταραχώδη τέσσερα χρόνια που πέρασαν μαζί ο Τζόνι Ντεπ και η Αμπερ Χερντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω των ακριβοπληρωμένων νομικών ομάδων τους, οι πρώην σύζυγοι αλληλοεξοντώθηκαν για τις λεπτομέρειες του σύντομου γάμου τους, ενώ απαιτούσαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενοι ο ένας ότι ο άλλος τον είχε δυσφημίσει. Ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» ζητούσε 50 εκατομμύρια δολάρια , αλλά, το πιο σημαντικό, να διαψεύσουν τη συκοφαντία ότι ο Τζόνι Ντεπ χτυπούσε την Χερντ (ένας ισχυρισμός που στο δικαστήριο του Λονδίνου κρίθηκε «ουσιαστικά αληθινός»).

Από την πλευρά της, η πρώην του σταρ του Aquaman απαίτησε τα διπλάσια αποζημίωση – 100 εκατομμύρια δολάρια – λέγοντας ότι η ζωή της καταστράφηκε από μια εκστρατεία συκοφάντησης εναντίον της όταν τον χώρισε και κατηγόρησε δημόσια τον Ντεπ για επίθεση το 2016.

Αν και ο Ντεπ ήλπιζε ότι η δίκη θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της φήμης του, εξελίχθηκε σε δημόσια διήγηση περιστατικών που σκιαγραφούν έναν «άρρωστο γάμο».

Με εκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν καθώς η διαδικασία μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω ειδικής δικαστικής εκπομπής, ξετυλίχθηκε το πώς μια ιστορία αγάπης του Χόλιγουντ μετατράπηκε σε μίσος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δίκη ακούστηκε πώς το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 13 χρόνια με ένα φιλί στα γυρίσματα της ταινίας The Rum Diary το 2009, ενώ και οι δύο είχαν άλλες σχέσεις -ο Ντεπ ήταν ακόμη παντρεμένος με τη Βανέσα Παραντί.

Ο Τζόνι Ντεπ και η Αμπερ Χερντ έγιναν ζευγάρι το 2012, παντρεύτηκαν το 2015 και στη 15 μήνες αργότερα χώρισαν, όταν εκείνη κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, φτάνοντας στο δικαστήριο με μια μελανιά που προκάλεσε πλήθος εικασιών.

Οι ένορκοι είδαν δεκάδες μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, ιατρικά αρχεία, ακόμη και σελίδες από το «Ημερολόγιο Αγάπης» του πρώην ζευγαριού στο οποίο έγραφαν ο ένας στον άλλον.

Αλλά η πικρία από κάθε πλευρά επισκίασε πλέον την αγάπη που χάθηκε.

Ο Τζόνι Ντεπ και η μητέρα του

Ο Τζόνι Ντεπ παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν «τζέντλεμαν του Νότου» που σημαδεύτηκε από την ανατροφή του στο Κεντάκι στα χέρια μιας μητέρας που τον κακοποιούσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και με τη μητέρα του, ο Ντεπ προσπαθούσε να αποφεύγει τις συγκρούσεις, τους καβγάδες και να φεύγει, αλλά η Χερντ δεν τον άφηνε ποτέ, είπε στους ενόρκους.

Είπε ότι οι ισχυρισμοί της κυρίας Χερντ ήταν «αποτρόπαιοι και ενοχλητικοί» και «δεν βασίζονται σε κανένα είδος αλήθειας».

Ο Ντεπ είπε ότι στην αρχή της σχέσης τους, η Αμπερ Χερντ φαινόταν «πολύ καλή για να είναι αληθινή», αλλά στη συνέχεια άρχισε να «αποκαλύπτεται».

Τον υπέβαλε σε μια «ατελείωτη σειράπροσβολών» και ανεξέλεγκτης οργής και, όπως είπε ο Τζόνι Ντεπ στους ενόρκους: «Δεν μου επιτρεπόταν να έχω δίκιο. Δεν μου επιτρεπόταν να έχω φωνή».

Σύμφωνα με τον Ντεπ, ένιωθε σαν να ξαναζούσε τη σχέση του με τη μητέρα του από την αρχή, ενώ η Χερντ είχε «καθαρό μίσος» για εκείνον και ζήλευε την καριέρα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζόνι Ντεπ διηγήθηκε πώς η Αμπερ Χερντ του πέταξε ένα μπουκάλι βότκα στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2015, κόβοντας το άκρο του δακτύλου του.

Αλλά κατά την αντεξέταση, ο Ντεπ αναγκάστηκε να εξηγήσει τα φρικτά μηνύματα που είχε στείλει στον Βρετανό ηθοποιό Πολ Μπέτανι στα οποία έγραφε: «Ας κάψουμε την Άμπερ». Σε ένα μήνυμα προς έναν άλλο φίλο, ο κ. Ντεπ έγραφε ότι ήθελε να δει το «σάπιο πτώμα της δεσποινίδας Χερντ να αποσυντίθεται στο γαμημένο πορτμπαγκάζ ενός Honda Civic».

Στη συνέχεια, υπήρξε η πτήση του 2014 από τη Βοστώνη στο Λος Άντζελες, όπου η Αμπερ Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν μεθυσμένος και έβριζε ασύστολα πριν λιποθυμήσει. Στο δικαστήριο ακούστηκε μια ηχογράφηση που είχε κάνει η Χερντ, εντός του αεροπλάνου, και ακούστηκε ο Τζόντι Ντεπ να βογκάει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προβλήθηκε επίσης ένα βίντεο με τον Τζόνι Ντεπ να διαλύει την κουζίνα του σπιτιού του στο Λος Άντζελες ενώ έπινε αυτό κρασί. Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις, ο Ντεπ είπε: «Επιτέθηκα σε μερικά ντουλάπια, αλλά δεν άγγιξα τη δεσποινίδα Χερντ».

Τι είπε η Χερντ

Η Αμπερ Χερντ είπε στους ενόρκους ότι από το να αισθάνεται ως η «πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο» όταν άρχισε να βγαίνει με τον Τζόνι Ντεπ, έφτασε στο να την αποκαλούν «μ@@@@» σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Περιέγραψε τον Ντεοπ ως έναν βίαιο και ζηλιάρη άνδρα που ουσιαστικά έβαζε βέτο σε ταινίες που ήθελε να κάνει επειδή δεν ήθελε να δείχνει το σώμα της στην κάμερα.

Η Αμπερ Χερντ έκλαιγε επανειλημμένα καθώς περιέγραφε πώς ο Ντεπ την βίασε με ένα μπουκάλι στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2015. Συνέβη κατά τη διάρκεια αυτού που η Χερντ αποκάλεσε «τριήμερη ομηρία», ενώ ο Τζόνι Ντεπ ήταν «εκτός εαυτού» με χάπια έκστασι και κοκαΐνη, ενώ υποτίθεται ότι γύριζε τους Πειρατές της Καραϊβικής 5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, υπήρξε το περιστατικό με την «έρευνα κόλπου», με τον Τζόνι Ντεπ να κατηγορείται ότι έψαξε λεπτομερώς την ερωμένη του, κατηγορώντας την ότι έκρυβε κοκαΐνη, ή τη φορά που λέγεται ότι την χτύπησε στο κεφάλι με την ίδια να πιστεύει ότι της έσπασε τη μύτη.

Η Αμπερ Χερντ περιέγραψε ότι κάλεσε τον μακιγιέρ της για να καλύψει τα μαυρισμένα της μάτια και τα χτυπημένα της χείλη μετά το χτύπημα του Ντεπ στο κεφάλι, καθώς επρόκειτο να εμφανιστεί στην εκπομπή του James Corden την επόμενη μέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά η χθεσινοβραδινή ετυμηγορία κατέρριψε τους ισχυρισμούς της – με τους ενόρκους να τάσσονται υπέρ του Ντεπ και να του επιδικάζουν 8 εκατομμύρια λίρες.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μια βοηθός της η οποία περιέγραψε την Αμπερ Χερντ ως δαίμονα και είπε ότι δεν την είχε δει ποτέ με μώλωπες.

Κατά την αντεξέταση, η Αμπερ Χερντ παραδέχθηκε ότι δεν είχε δωρίσει τα 7 εκατομμύρια δολάρια του διαζυγίου της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επανειλημμένα ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων και στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου το 2020.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μις Χερντ ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε τις λέξεις «υπόσχεση» και «δωρεά» ως το ίδιο πράγμα και ισχυρίστηκε ότι είχε ξοδέψει 6 εκατομμύρια δολάρια για νομικά έξοδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της. Ενδεχομένως αυτό να έκανε εξαιρετικά κακή εντύπωση στους ενόρκους.

Έπρεπε επίσης να δώσει εξηγήσεις για μια ηχογράφηση κατά την οποία ακουγόταν η Αμπερ Χερντ να αποκαλεί τον Τζόνι Ντεπ «γα@@@@νο μωρό» και παραδέχτηκε ότι όντως, όπως ισχυρίστηκε ο ηθοποιός, τον χτύπησε.

Τι κατέθεσαν οι ψυχολόγοι για τους Ντεπ και Χερντ

Η νομική ομάδα του Ντεπ κάλεσε στο δικαστήριο να καταθέσουν υπάλληλοί του, συμπεριλαμβανομένων των φρουρών ασφαλείας, του διαχειριστή της περιουσίας του και των προσωπικών του γιατρών και νοσοκόμων. Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν προς υπεράσπιση της Χερντ ήταν η αδελφή της Γουίτνεϊ και ο πρώην καλύτερός της φίλος Ρόκι Πένινγκτον, οι οποίοι και οι δύο περιέγραψαν λεπτομερώς ότι είδαν περιστατικά όπου ο Ντεπ ήταν βίαιος και προσβλητικός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντεπ κάλεσε την Δρ Σάνον Κάρι, κλινικό και ψυχολόγο-εγκληματολόγο, η οποίος διέγνωσε την Αμπερ Χερντ με οριακή διαταραχή προσωπικότητας και ιστριονική διαταραχή προσωπικότητας.

Η ψυχολογός που κατάθεσε προς υπεράσπιση της Αμπερ Χερντ, η Dr Dawn Hughes, το απέρριψε αυτό και δήλωσε ότι η ήθοποιός είχε ξεκάθαρα μετατραυματικό στρες από τα χρόνια τραύματά της.

Ένας από τους λίγους αμερόληπτους παρατηρητές ήταν η Laurel Anderson, σύμβουλος γάμου που παρακολουθούσε τον Τζόνι Ντεπ και την Αμπερ Χερντ. Είπε στο δικαστήριο ότι επιδίδονταν σε «αμοιβαία κακοποίηση» και ότι η Χερντ «πάλευε τόσο σκληρά» όσο και ο Τζόνι Ντεπ.

Οι μάρτυρες-σταρ

Η Κέιτ Μος κλήθηκε ως μάρτυρας-έκπληξη της τελευταίας στιγμής από την ομάδα του Ντεπ.

Κατά τη διάρκεια της μόλις τριών λεπτών κατάθεσής της από το σπίτι της στο Gloucestershire, η Κέιτ Μος διέψευσε τη φήμη που επικαλέστηκε η Αμπερ Χερντ ότι ο Ντεπ την έσπρωξε κάποτε από τις σκάλες. Οπως είπε η ηθοποιός έπεσε μόνη της από τη σκάλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στην πραγματικότητα ο Τζόνι Ντεπ προσέτρεξε να την βοηθήσει και να την πάει στο νοσοκκομείο, όπως είπε η Κέιτ Μος.

Η ηθοποιός Ellen Barkin, μια άλλη πρώην του Τζόνι Ντεπ, η οποία πρωταγωνίστησε στο πλευρό του στο Fear and Loathing in Las Vegas, κατέθεσε ότι κάποτε της πέταξε ένα μπουκάλι κρασί και εκείνη τον αποκάλεσε «ελεγκτικό, ζηλιάρη άνθρωπο».

Η ίδια είπε: «Είχα μια φορά μια γρατζουνιά στην πλάτη μου που τον εξόργισε πάρα πολύ, γιατί επέμενε ότι προήλθε από το σεξ με ένα άτομο που δεν ήταν αυτός».

Η φάρσα στο κρεβάτι

Ο Ντεπ υποστήριξε ότι η Χερντ άφησε ανθρώπινα περιττώματα στο κρεβάτι τους τον Απρίλιο του 2016, αφού είχαν τσακωθεί. Ο σοφέρ του Starling Jenkins δήλωσε ότι η Χερντ του είπε κάποτε ότι ήταν μια «φρικτή φάρσα που πήγε στραβά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χερντ στην κατάθεσή της δεν το παραδέχθηκε αλλά υποστήριξε ότι ήταν τα περιττώματα του σκύλου της, ενός τεριέ-γιορκσάιρ, λέγοντας στο δικαστήριο ότι το ζώο «έφαγε το χασίς του Τζόνι Ντεπ όταν ήταν κουτάβι και είχε προβλήματα ελέγχου του εντέρου για όλη του τη ζωή».

Αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη και είπε ότι ήταν «αηδιαστικό».

Γιατί κέρδισε τη δίκη ο Τζόνι Ντεπ και έχασε η Αμπερ Χερντ

Ο πρώην δικαστής της Καλιφόρνιας Halim Dhanidina μιλώντας στην New York Post υποτήριξε ότι όλη η δίκη θα κρινόταν στο ζήτημα της αξιοπιστίας της Αμπερ Χερντ. Και απλώς η ηθοποιός δεν κατάφερε να αποδείξει την αξιοπιστία της, αντίθετα δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το γεγονός ότι βγήκε από την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση στην ουσία ηττημένη χωρίς να της έχει απομείνει καμία αξιοπιστία – αυτό ήταν για μένα ο άξονας της υπόθεσης», είπε.

Ο Dhanidina, ο οποίος πλέον εργάζεται ως δικηγόρος στο Λος Άντζελες, δήλωσε ότι οι ένορκοι πιθανότατα πίστεψαν ότι η 36χρονη ηθοποιός έλεγε ψέματα για την κακοποίηση που ισχυρίστηκε ότι υπέστη από τον 58χρονο πρωταγωνιστή των «Πειρατών της Καραϊβικής».

Οι ένορκοι πίστεψαν τελικά ότι «έλεγε ψέματα για τον [Ντεπ] επίτηδες, επειδή έχουν θέματα μεταξύ τους. Και αυτό, για μένα, είναι το συμπέρασμα αυτής της δίκης», δήλωσε η Dhanidina.

Η δικηγόρος του Μπέβερλι Χιλς, Mitra Ahouraian, δήλωσε ότι η ηθοποιός του «Aquaman» πιθανότα δημιούργησε τους ενόρκους την εικόνα της ψεύτρας, ενώ κατέθετε.

«Οι ένορκοι τη θεώρησαν είτε μη αυθεντική, είτε υπερβολική, είτε ότι δεν άξιζε ενσυναίσθησης», δήλωσε η Ahouraian, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνονται ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συγγραφείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλές από τις συναισθηματικές αντιδράσεις της Χερντ στο εδώλιο του μάρτυρα δεν ταίριαζαν με την κατάθεσή της. Εδειχνε πολύ παθιασμένη σε περίεργες στιγμές ή έκανε αμήχανες προσπάθειες να συνδεθεί με τους ενόρκους μιλώντας τους απευθείας», είπε.

Επίσης, έβλαψε την υπόθεσή της το γεγονός ότι απέτυχε να υποστηρίξει την ιστορία της σε ορισμένα σημεία της δίκης, δήλωσε η Ahouraian.

«Είχε επίσης παγιδευτεί σε πάρα πολλές αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να ξέρει κανείς ποια σημεία να πιστέψει και ποια να μην πιστέψει. Ακόμη και αν υπήρχε κάποια αλήθεια στις δηλώσεις της, η ίδια η κατάθεσή της και τα ίδια της τα λόγια που καταγράφηκαν σε ηχογραφήσεις, την έβλαψαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη δίκη», δήλωσε ο Ahouraian.

«Οι δικηγόροι του Ντεπ έκαναν απίστευτη δουλειά για να το αναδείξουν αυτό», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Τέξας Κάθριν Λιζάρντο πρόσθεσε ότι η κατάθεση της πρώην φίλης του Ντεπ, του σούπερμοντελ Κέιτ Μος, ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τη Χερντ.

Η Μος κατέθεσε ότι ο Ντεπ δεν την είχε ρίξει ποτέ από τις σκάλες, όπως είχε ισχυριστεί η Χερντ – τραυματίζοντας την «αξιοπιστία» της Χερντ, είπε η Λιζάρντο.


Πηγή