Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ: Κέρδισε τη δίκη με την Άμπερ Χερντ, του επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων

Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ με νίκη του πασίγνωστου ηθοποιού.

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε την υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου, Άμπερ Χερντ, την οποία μήνυσε για τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

«Η Άμπερ Χερντ ενήργησε με πραγματική κακία»

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χερντ δυσφήμισε τον πρώην σύζυγό της στο άρθρο της στη «Washington Post», το 2018. Ο επικεφαλής των δικαστών ανακοίνωσε την ετυμηγορία των ενόρκων, σύμφωνα με την οποία το άρθρο της Χερντ ήταν ψευδές και είχε στόχο να τον δυσφημίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το αν η Άμπερ Χερντ το έκανε με «δόλο και κακία», οι ένορκοι βρήκαν ότι ενήργησε με «πραγματική κακία».

Η Άμπερ Χερντ την ώρα που άκουγε την απόφαση των ενόρκων
Η Άμπερ Χερντ την ώρα που άκουγε την απόφαση των ενόρκων

Το δικαστήριο έκρινε, επίσης, ότι οι ισχυρισμοί της για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Τζόνι Ντεπ δεν αποδείχθηκαν.

Αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων στον Τζόνι Ντεπ

Έτσι το δικαστήριο επιδίκασε συνολική αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων στον Τζόνι Ντεπ. Τα 10 εκατομμύρια επιδικάστηκαν ως κανονική αποζημίωση και άλλα 5 εκατομμύρια ως «τιμωρητική αποζημίωση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενθουσιασμένοι οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ, ζητωκραύγαζαν

Οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ, που ήταν έξω από το δικαστήριο, άρχισαν να φωνάζουν το όνομά του καθώς η επιτροπή των ενόρκων ανακοίνωνε την απόφασή της, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον ηθοποιό.

Γιατί η Άμπερ Χερντ θα πάρει δύο εκατομμύρια δολάρια

Η επιτροπή, ωστόσο, διαπίστωσε ότι και ο Τζόνι Ντεπ δυσφήμισε την Άμπερ Χερντ, αλλά αυτό έγινε μέσω του δικηγόρου του, Άνταμ Γουόλντμαν, και μόνο σε μία από τις τρεις κατηγορίες.

Έτσι, επιβλήθηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων, αλλά καθόλου ποσό ως «τιμωρητική αποζημίωση».

Η επταμελής επιτροπή των δικαστών, η οποία ξεκίνησε τις συζητήσεις την Παρασκευή, αλλά έκανε ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, είχε επιφορτιστεί να καθορίσει αν η Χερντ δυσφήμισε τον Ντεπ και αν εκείνος έκανε το ίδιο.

Η δίκη των έξι εβδομάδων στο Περιφερειακό Δικαστήριο της κομητείας Fairfax μετατράπηκε σε μια διαμάχη μεταξύ των δύο σταρ του Χόλιγουντ για το τι συνέβη στη σχέση και τον γάμο τους, ο οποίος διαλύθηκε το 2016.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η Αμπερ Χερντ όσο και ο Τζόνι Ντεπ αλληλοκατηγορήθηκαν για επαναλαμβανόμενη σωματική κακοποίηση σε όλη τη διάρκεια της σχέσης τους.

Το επίμαχο άρθρο της Χερντ, η μήνυση και η δικαστική διαμάχη

Ο σταρ του σίκουελ «Πειρατές της Καραϊβικής», Τζόνι Ντεπ, μήνυσε για δυσφήμιση την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε αναφερθεί σε άρθρο στην «Washington Post» το 2018 σε ένα «δημόσιο πρόσωπο που ενσαρκώνει τη συζυγική βία», χωρίς να κατονομάσει τον Τζόνι Ντεπ.

Επειτα από έναν και πλέον χρόνο νομικών αντιπαραθέσεων, η Χερντ υπέβαλε αγωγή κατά του Ντεπ το 2020, ισχυριζόμενη ότι τη δυσφήμισε όταν ένας δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε έκανε δηλώσεις που αποκαλούσαν τους ισχυρισμούς της για κακοποίηση «φάρσα».

Ο Ντεπ, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι το άρθρο της Χερντ «κατέστρεψε την καριέρα και τη φήμη» του, ενώ η Χερντ υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του δικηγόρου έπληξαν την εργασιακή της ικανότητα και προκάλεσαν συναισθηματική δυσφορία και ταπείνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή