Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Επιχείρηση διάσωσης του εμβληματικού Guild Hall του Λονγκ Άιλαντ

Επιχείρηση διάσωσης του εμβληματικού Guild Hall του Λονγκ Άιλαντ

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης, σκηνοθέτης και μουσικός Ρόμπερτ Λόνγκο κινητοποίησε περισσότερους από 60 ζωγράφους, γλύπτες, φωτογράφους για να δωρίσουν έργα τέχνης στην έκθεση που διοργανώνεται με σκοπό την ενίσχυση τού Guild Hall, ιστορικού πολυθεματικού κέντρου στο Ιστ Εντ του Λονγκ Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.

Στην έκθεση -απάντηση στον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19 στους πολιτιστικούς φορείς-, με τίτλο «All for the Hall», συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι καλλιτέχνες Σίντι Σέρμαν, Κλίφορντ Ρος, Ρόμπερτ Ουίλσον, Λόρι Άντερσον, Τζέρεμι Ντένις, Κίκι Σμιθ.

Τα έργα τους φιλοξενούνται από τις 8 Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στο Guild Hall και ταυτόχρονα είναι δυνατή η εικονική περιήγηση στην έκθεση μέσω του ιστότοπου του πολιτιστικού ιδρύματος.

Τα έργα είναι διαθέσιμα προς πώληση με τιμή εκκίνησης 500 δολάρια, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τη διάσωση του Guild Hall.

Ο Ρόμπερτ Λόνγκο δήλωσε για την έκθεση: «Ως καλλιτέχνες κάνουμε μια δήλωση με αυτές τις συνεισφορές, υποστηρίζοντας τον ιστορικά σημαντικό θεσμό του Guild Hall, ανοίγοντας τον δρόμο και για τη βοήθεια από την κοινότητα του Ιστ Εντ γενικά».

Ο καλλιτέχνης δώρισε για την έκθεση ένα εντυπωσιακό ασπρόμαυρο έργο του με τίτλο Study of Angel Wing (2020), το οποίο είναι το μόνο κομμάτι που πωλείται μέσω δημοπρασίας. Η αρχική προσφορά είναι 90.000 δολάρια.

Από τότε που ιδρύθηκε το 1931, το Guild Hall έχει αναδειχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο πολιτισμού και κέντρο συνάντησης των καλλιτεχνικών κοινοτήτων των Χάμπτονς.

«Ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης ως αντίδοτο εκείνης της περιόδου της ιστορίας» ανέφερε σε συνέντευξή της η εκτελεστική διευθύντρια του ιδρύματος, Άντρια Γκρόβερ. «Από την αρχή, καλλιτέχνες διαχειρίζονταν το Guild Hall. Η δημιουργική κοινότητα συγκεντρωνόταν πάντα εδώ, και αυτή η καταπληκτική έκθεση συνεχίζει αυτήν την παράδοση» προσέθεσε.


Πηγή