Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η Μισέλ Πφάιφερ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Η Μισέλ Πφάιφερ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από το Χόλιγουντ το 2013 και πρόσφατα εξήγησε τον λόγο που το έκανε σε μία συνέντευξη με το περιοδικό Interview.

«Ποτέ δεν έχασα την αγάπη μου για την ηθοποιία» λέει και συνεχίζει: «Είμαι πιο ισορροπημένη όταν δουλεύω, ειλικρινά. Αλλά ήμουν πολύ προσεκτική για το πού έκανα γυρίσματα, για πόσο καιρό έλειπα, αν θα δούλευε ή όχι σε σχέση με το πρόγραμμα των παιδιών. Και έγινα τόσο επιλεκτική που σταμάτησαν να με προσλαμβάνουν. Και μετά… Δεν ξέρω, απλά πέρασε ο χρόνος. Και τώρα, ξέρεις, όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος εμφανίζεται. Είμαι πιο ανοιχτή τώρα, το μυαλό μου, επειδή τώρα θέλω πραγματικά να δουλέψω, επειδή τώρα μπορώ».

Η Μισέλ Πφάιφερ επιστρέφει με τρεις ταινίες: Το «The Wizard of Lies» του Μπάρι Λέβινσον, όπου παίζει στο πλευρό του Ρόμπερτ ντε Νίρο, το «Mother» του Ντάρεν Αρονόφσκι με συμπρωταγωνιστές την Τζένιφερ Λόρενς και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ, ενώ μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας «Φόνος στο Οριεντ Εξπρές», διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα και συμπρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ και Πενέλοπε Κρουζ.

Στη συνέχεια η 58χρονη ηθοποιός θυμήθηκε και λεπτομέρειες από την εποχή που γύριζε την ταινία που την έκανε γνωστή, το Scarface του Μπράιαν ντε Πάλμα το 1983, με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

Η ηθοποιός δήλωσε ότι την εποχή εκείνη δυσκολευόταν πολύ να ενσωματωθεί στην ομάδα του έργου και ότι πολλά βράδια φεύγοντας από τα πλατό, μόλις έφθανε σπίτι της έπεφτε στο κρεβάτι και έκλαιγε με λυγμούς. Στη συγκεκεριμένη ταινία, η Πφάιφερ κρατούσε τον ρόλο της όμορφης Ελβίρας, φίλης του εμπόρου ναρκωτικών Τόνι Μοντάνα τον οποίο ενσάρκωνε ο αξέχαστος Αλ Πατσίνο. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήμουν τρομοκρατημένη» λέει η ηθοποιός καθώς η ταινία αυτή ήταν η πρώτη στην οποία ουσιαστικά κρατούσε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η 23χρονη τότε Μισέλ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο ρόλος εκείνος και η ταινία θα την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το αντίθετο μάλιστα! Φοβόταν ότι αυτός ο ρόλος θα έκανε κακό στη μελλοντική της καριέρα.

7kuawsfsbyt

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζε στο να ενσωματωθεί στην ομάδα των υπολοίπων ηθοποιών, στο τέλος η Πφάιφερ τα κατάφερε:

«Το κατάφερα γιατί είμαι πεισματάρα. Μπόρεσα να κρυφτώ μέσα σε αυτή τη σκληρή προσωπικότητα της Ελβίρας, η οποία στο τέλος χάθηκε κυριολεκτικά μέσα στην κοκαΐνη», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στη μεγάλη οθόνη η λαμπερή ηθοποιός εξηγεί: « Πλέον τα παιδιά μου μεγάλωσαν και έφυγαν από το σπίτι, εγώ όμως δεν έχασα ποτέ την αγάπη μου για τη δράση». Στην ερώτηση του Αρονόφσκι πώς θα αντιμετωπίσει μία σκηνή ιδιαίτερα δύσκολη, απαντά ειρωνικά: «Απλά θα σηκώσω τα χέρια και θα προσευχηθώ: Θεέ μου, σήμερα σε έχω ανάγκη».


Πηγή