Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Η περίφημη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς -Με πρωταγωνιστή τον τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ | ΖΩΗ

Ήταν 19 Δεκεμβρίου του 1843, όταν κυκλοφόρησε η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», το βιβλίο του Κάρολου Ντίκενς, στα βρετανικά βιβλιοπωλεία.

Αμέσως έγινε μεγάλη επιτυχία, αφού από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας πούλησε 6000 αντίτυπα, ασύλληπτο νούμερο για την εποχή, ενώ μέσα στον υπόλοιπο χρόνο οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 15000. Αλλά η χαμηλή τιμή πώλησης σε αντίθεση με την ακριβή βιβλιοδεσία απέφεραν στον Ντίκενς πολύ λιγότερα χρήματα από όσα υπολόγιζε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση είναι γνωστή σε όλους, ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο. Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ένας ηλικιωμένος τσιγκούνης, δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Το μόνο που τον απασχολεί είναι τα χρήματα και απεχθάνεται τα Χριστούγεννα, που του προσθέτουν έναν ακόμα χρόνο, χωρίς να τον κάνουν πλουσιότερο. Την παραμονή όμως κάποιων Χριστουγέννων, τον επισκέπτεται το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του Τζέικομπ Μάρλεϊ, επίσης τσιγκούνη και μίζερου, που τον προειδοποιεί να αλλάξει χαρακτήρα για να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Στη συνέχεια, τον επισκέπτονται τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων και του υποδεικνύουν τα λάθη του. Μετά από αυτήν την εμπειρία, ο Σκρουτζ αλλάζει συμπεριφορά και γίνεται ο μεγαλύτερος ευεργέτης της πόλης του.

Διαβάστε για την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» στο Bovary.gr


Πηγή