Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Τζέιν Φόντα αποκαλύπτει και σοκάρει: Έχω υπάρξει θύμα βιασμού

Πιο ανοιχτά από ποτέ μίλησε η 79χρονη ηθοποιός Τζέιν Φόντα, μιλώντας επί προσωπικού στη Brie Larson για το περιοδικό Edit. Στη συνέντευξή της η διάσημη σταρ εξομολογήθηκε πως έχει υπάρξει θύμα βιασμού και πως έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά στην παιδική της ηλικία.

Η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός είπε πως μια φορά απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή δεν δεχόταν να κοιμηθεί με το αφεντικό της.

«Για να σας δείξω τον βαθμό στον οποίο η πατριαρχεία έχει το τίμημά της στις γυναίκες, με έχουν βιάσει, έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδί και έχω απολυθεί επειδή δεν κοιμόμουν με το αφεντικό μου και πάντα πίστευα πως ήταν δικό μου λάθος. Πώς δεν είπα ή δεν έκανα το σωστό» περιέγραψε και πρόσθεσε πως ξέρει κορίτσια που δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει πως είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Ξέρω κορίτσια που τα βίασαν και δεν ήξεραν καν πως επρόκειτο για βιασμό. Νομίζουν πως ό,τι έγινε έγινε επειδή δεν είπαν το ‘όχι’ με τον σωστό τρόπο» συνέχισε. «Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πέτυχε το γυναικείο κίνημα είναι πως μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως (ο βιασμός και η κακοποίηση) δεν είναι δικό μας λάθος. Μας βιάζουν κι αυτό δεν είναι σωστό».

Η συζήτηση των δύο ηθοποιών έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την επόμενη εβδομάδα.

adsimvqz

Η Φόντα δεν αποκάλυψε ποιος τη βίασε ή ποιος την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η Larson είπε από την πλευρά της: «Έχω μάθει πως η μόνη δύναμη που έχω στην καριέρα μου είναι η λέξη όχι. Δεν μπορούσα να επιλέξω τις δουλειές που θα έκανα, αλλά μπορούσα να πω όχι σε αυτές που δεν ήταν για μένα».  Στο σημείο αυτό η Φόντα εξομολογήθηκε πως της πήρε 60 χρόνια «για να μάθει να λέει όχι». «Όταν οποιοσδήποτε μου προσέφερε οτιδήποτε έλεγα πάντα ναι» παραδέχεται. «Έπαιζα ρόλους που δεν ήταν για μένα και με εκμεταλλεύονταν. Δεν ήξερα πώς να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Σήμερα θα έλεγα ‘όχι, αυτό είναι σκ….Δεν μου αρέσει ο τρόπος που μου φέρεσαι’ και θα έφευγα. Μακάρι να ήξερα τότε αυτά που ξέρω σήμερα».

xew4fp0o


Πηγή