Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η Amelie ήταν κατάσκοπος της KGB -Τι αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας 22 χρόνια μετά [βίντεο]

Σχεδόν 22 χρόνια πριν, η ταινία με την γοητευτική Amelie Poulain μπήκε στη ζωή μας.

Η περίφημη ταινία του Jean-Pierre Jeunet, Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (Amélie), απέσπασε ευρεία κριτική αναγνώριση και έγινε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες του γαλλικού κινηματογράφου.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τα χρόνια δεν υπήρξαν πολύ ευγενικά για αυτή την παριζιάνικη ιδιοτροπία. Μπορεί να ήταν η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στη Γαλλία το 2001, αλλά ορισμένοι έχουν επανεκτιμήσει την Amélie τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ως μια υπόθεση που ξεπερνά το στυλ και την ουσία, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πλασάρει μια γλυκανάλατη και παρωδιακή αντίληψη για το πώς είναι μια «γαλλική ταινία» και ότι η μόνιμη κληρονομιά της είναι η ντισνεϊοποίηση της Μονμάρτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ακόμη και οι κυνικοί και όσοι έχουν ανοσία στην ονειρική φαντασία, δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν αυτή την ανατροπή της πλοκής, όπως αναφέρει το Euronews.

Η τεχνική του μοντάζ, δίνει άλλη πλοκή στην ταινία

Ο σκηνοθέτης Jean-Pierre Jeunet αποκάλυψε την αληθινή ιστορία της Amelie σε ένα σύντομο 6λεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε με τίτλο «La véritable histoire d’Amélie Poulain» («Amélie: Η αληθινή ιστορία»), στο οποίο ρίχνει μια μεγάλη βόμβα: Η Amelie δεν είναι η καλόκαρδη σερβιτόρα που νομίζαμε ότι γνωρίζαμε κάποτε. Στην πραγματικότητα είναι κατάσκοπος στρατολογημένος από την KGB!

Το 6λεπτο βίντεο, αποτελείται από εμβληματικές σκηνές της ταινίας, που έχουν επανατοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, για να αποκαλύψουν τις τεχνικές κατασκοπείας της Amelie και τα ύπουλα σχέδια της κατασκόπου. Με αυτό τον τρόπο ο σκηνοθέτης δείχνει τη σημασία του μοντάζ στη διαδικασία της κινηματογράφησης και πώς οι εικόνες μπορούν να επαναπροσδιοριστούν για να διαμορφώσουν νέα σενάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο με τον Γάλλο σκηνοθέτη να επεξηγεί τον πραγματικό ρόλο της Amelie:


Πηγή