Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η Chrissy Teigen και η μάχη της με την κατάθλιψη

Για τη μάχη της με την επιλόχεια κατάθλιψη μετά τη γέννηση της κόρης της Luna, η οποία είναι σήμερα 11 μηνών, μίλησε η Chrissy Teigen.

Το μοντέλο γέννησε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά όταν επέστρεψε στη δουλειά, στην εκπομπή «Lip Sync Battle», κάτι είχε αλλάξει, είπε στην εξομολόγησή της στο Glamour, απόσπασμα της οποίας προδημοσίευσε το People.

«Το να σηκωθώ από το κρεβάτι και να πάω στο στούντιο ήταν οδυνηρό. Η μέση μου, οι ώμοι μου, ακόμη και οι καρποί μου πονούσαν. Δεν είχα όρεξη. Περνούσαν ακόμη και δύο ημέρες χωρίς να βάλω μπουκιά στο στόμα μου», είπε.

Και συνέχισε: «Καθόμουν στο καμαρίνι μου, ενώ μου έφτιαχναν τα μαλλιά και το μακιγιάζ και κάποιος από το συνεργείο ερχόταν και ρωτούσε “Chrissy ξέρεις τους στίχους αυτού του τραγουδιού;” και γινόμουν έξαλλη. Έφευγαν, βούρκωνα και ξεσπούσα σε κλάματα», διηγήθηκε.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ήμουν τόσο δυστυχισμένη. Σκεφτόμουν “Ίσως να προορίζομαι απλά για να είμαι μητέρα”».

Τις χειρότερες στιγμές, κλεινόταν στο σπίτι για μέρες όταν δεν ήταν αναγκασμένη να πάει στη δουλειά. «Δεν έβγαινα καθόλου. Ρωτούσα τους ανθρώπους που έρχονταν γιατί ήταν βρεγμένοι. Έβρεχε; Πώς να ξέρω, είχα κλειστά όλα τα παντζούρια».

Όπως διηγείται τις περισσότερες ημέρες τις περνούσε στην ίδια θέση του καναπέ, καθώς δεν είχε καν την ενέργεια να ανέβει τη σκάλα και να πάει στην κρεβατοκάμαρά της. Ο σύζυγός της, John Legend, κοιμόταν δίπλα της στον καναπέ, μερικές φορές για τέσσερις συνεχόμενες νύχτες. Και ξεσπούσε ξαφνικά σε κλάματα συχνά.

Κάποια στιγμή ανησύχησε με όλα αυτά και απευθύνθηκε σε γιατρό. «Τον κοίταξα βουρκωμένη γιατί είχα κουραστεί να πονάω, να κοιμάμαι στον καναπέ, να ξυπνάω τις νύχτες, να κάνω εμετούς, να ξεσπάω σε λάθος ανθρώπους, να μην απολαμβάνω τη ζωή, να μην βλέπω τους φίλους μου, να μην έχω την ενέργεια να βγάλω το μωρό μου βόλτα», είπε. Ακούγοντας τα συμπτώματα, ο γιατρός της είπε ότι είχε επιλόχεια κατάθλιψη και άγχος.

Σε όλα αυτά, ο σύζυγός της ήταν το μεγαλύτερο στήριγμά της. «Είναι όσο συμπονετικός και υπομονετικός φαίνεται. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους γύρω μου. Ο John ήταν απίστευτος τους τελευταίους εννιά μήνες, μου έφερνε τα φάρμακά μου και παρακολουθούσε δίπλα μου απαίσια ριάλιτι», είπε.

Μετά τη διάγνωση, δίσταζε να αποκαλύψει το μυστικό της. «Η επιλόχεια κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις. Δεν μπορούσα να το ελέγξω. Και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που έκανα τόσο καιρό να μιλήσω για αυτό. Ένιωθα περίεργα να πω δυνατά ότι πασχίζω», παραδέχθηκε.

Αποφάσισε όμως να μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτειά της. ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει άλλες γυναίκες. «Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, να μην αισθάνονται μόνοι ή ντροπιασμένοι. Δεν θέλω να προσποιηθώ ότι ξέρω τα πάντα για την επιλόχεια κατάθλιψη γιατί μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα. Αλλά το ένα πράγμα που ξέρω είναι ότι για εμένα και λίγο να μιλήσεις για αυτό, βοηθά».

Παρότι έζησε αυτή τη δύσκολη περίοδο θέλει να μεγαλώσει την οικογένειά της και να χαρίσει στη Luna αδέλφια.


Πηγή