Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μέσα στο χρυσοποίκιλτο παλάτι του Ντόναλντ Τραμπ

Εκατό εκατομμύρια δολάρια αποτιμάται το «φτωχικό» του Ντόναλντ Τραμπ στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης κι αν ρίξει κανείς μια ματιά στο εσωτερικό του θα καταλάβει εύκολα πως ο νέος πρόεδρος δεν είναι θαυμαστής των λιτών γραμμών ούτε της μίνιμαλ διακόσμησης ούτε των απαλών χρωμάτων.

Η 3ώροφη οικία έχει εξαιρετική θέα στο Central Park ενώ τον τόνο δίνει εξαρχής η πόρτα με χρυσό και διαμάντια που καλωσορίζει τους επισκέπτες.

Ακολουθούν μαρμάρινοι κίονες από το δάπεδο ως το ταβάνι, πολυέλαιοι, μαξιλάρια με το οικόσημο του Τραμπ, αγάλματα και έργα τέχνης αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο σπίτι αυτό ζουν σήμερα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ με τη σύζυγό του Μελάνια και τον 10χρονο γιο τους Μπάρον.

Μεταξύ άλλων στο τραπεζάκι του σαλονιού- για την ακρίβεια σε ένα από τα τραπεζάκια ενός από τα σαλόνια- «εκτίθεται» το βιβλίο «GOAT: A Tribute to Muhammad Ali» που κυκλοφόρησε σε μόλις 1000 αριθμημένα αντίγραφα, το καθένα με την υπογραφή του Muhammad Ali και του Jeff Koons. Η αξία του εκτιμάται στα 15.000 δολάρια.

Στο χώρο υπάρχει και σιντριβάνι.

Η διακόσμηση και η συνολική εικόνα της οικίας Τραμπ αποτελεί δημιούργημα του designer Angelo Donghia, ο οποίος τις δεκαετίες ’70 και’80 εργαζόταν για διάσημους όπως οι Ralph Lauren, Barbara Walters, Mary Tyler Moore, Liza Minelli, Neil Simon και Diana Ross.

Όπως γράφει η Daily Mail, λέγεται πως σχεδιάζει ολοκληρωμένα περιβάλλοντα ακολουθώντας τη φιλοσοφία: «θα πρέπει να νιώθεις κάθε στιγμή πως όλα γύρω σου είναι ελκυστικά… και πως είσαι κι εσύ ελκυστικός». Σήμα κατατεθέν του ήταν η εστίαση της προσοχής στο ταβάνι και τα ογκώδη έπιπλα.

Η πανδαισία του χρυσού συμπληρώνεται από λάμπες, βάζα, χερουβείμ και γείσα.

Στο γραφείο της Μελάνια βρίσκεται μια κοσμηματοθήκη Louis Vuitton- αξίας περίπου 10.000 δολαρίων- ενώ από πάνω της κρέμεται αντίγραφο του πίνακα «La loge» του Ρενουάρ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο σχεδιαστής είχε κατά νου τον Λουδοβίκο τον 14ο όταν επέλεγε έπιπλα και υφάσματα για τους Τραμπ. Ο επονομαζόμενος «βασιλιάς- ήλιος» ήταν γνωστός για την αισθητική του και σε αυτόν αποδίδεται η μεταμόρφωση του παλατιού στις Βερσαλίες. hosutrump3 hosutrump4 hosutrump5 hosutrump6 hosutrump7


Πηγή