Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μανχάταν: Εικόνες σκέτη μαγεία από το φαινόμενο Manhattanhenge -Το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Νέας Υόρκης

Χθες (29/5) οι κάτοικοι στη Νέα Υόρκη και κυρίως στο Μανχάταν, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, μέσα από τους δρόμους της πόλης.

Το φαινόμενο Manhattanhenge, το οποίο συμβαίνει τέσσερις φορές κάθε χρόνο, έβαλε… φωτιά στις φωτογραφικές κάμερες καθώς είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή ηλιοβασιλέματα, με τις εικόνες που έχουν απαθανατίσει τα πρακτορεία, να είναι μαγικές…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τί
είναι το Manhattanhenge

Ο όρος «Manhattanhenge» είναι ουσιαστικά ένα… copy του Stonehenge το οποίο έδωσε στο φαινόμενο ο βραβευμένος αστροφυσικός Νιλ ΝτεΓκράσε Τάισον.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει τέσσερις φορές κάθε χρόνο (δύο στην ανατολή του ηλίου και δύο στη δύση), συνήθως στις ίδιες ημερομηνίες (28 Μαϊου, 13 Ιουλίου, 5 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου με μικρές αποκλίσεις) όταν ο ήλιος ευθυγραμμίζεται με τους κεντρικούς δρόμους του Μανχάταν. Δημιουργεί μία πανέμορφη θέα, με τις αχτίδες να περνούν μέσα από τα κτίρια. Πολλές φορές έχουν καταγραφεί φωτογραφίες όταν ακόμη υπήρχαν οι δίδυμοι Πύργοι, σε μία από τις πλέον χαρακτηριστικές φωτογραφίες της Νέας Υόρκης.

Ηλιοβασίλεμα στη Νέα Υόρκη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ευθυγραμμισμένοι λεωφόροι στο Μανχάταν έχουν συμβάλει στα μέγιστα ώστε να παρατηρείται το φαινόμενο, το οποίο μάλιστα προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Παρατηρείται καλύτερα από τις λεωφόρους 14η, 23η, 24η, 42η και 57η, ενώ οι επιστήμονες συμβουλεύουν όσους θέλουν να απαθανατίσουν το σκηνικό, να κατευθύνονται όσο πιο ανατολικά γίνεται (κατά την δύση).

H εικόνα είναι τόσο πανέμορφη που η κυκλοφορία στις λεωφόρους σταματά για λίγα λεπτά, καθώς περαστικοί, αλλά και οδηγοί στέκονται στη μέση του δρόμου για να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Κόσμος στο Μανχάταν βγάζει φωτογραφίες το ηλιοβασίλεμα στη μέση του δρόμου
Πολίτες σταμάτησαν στη μέση του δρόμου για να απαθανατίσουν το ηλιοβασίλεμα στο Μανχάταν / Φωτογραφία: ABC/ Getty Images

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή