Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μαρία Ιωαννίδου: Με είδα να βγαίνω από το σώμα μου

Πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια. Η Μαρία Ιωαννίδου μίλησε στην εφημερίδα Espresso για την πιο δυνατή εμπειρία που είχε στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια μιας χημειοθεραπείας, όταν ένιωσε το χέρι του δεύτερου συζύγου της, Φρέντυ Γερμανού, να την καλεί μακριά από αυτόν τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, περιγράφοντας την πιο δυνατή εμπειρία της κατά τη διάρκεια της σκληρής μάχης με τον καρκίνο, η κ. Ιωαννίδου περιγράφει: «Κάποια στιγμή είδα το σώμα μου να φεύγει από το νυχτικό και αισθανόμουν –δεν τον είδα- το χέρι του Φρέντυ απλωμένο κι εμένα να ανεβαίνω προς εκείνον. Το κορμί μου άρχισε να φεύγει και οι χτύποι της καρδιάς μου αδυνατούσαν, κατά τη διάρκεια μιας χημειοθεραπείας που μου έκαναν.

Πέθαινα. Ο Δημήτρης έκλαιγε, οι γιατροί έτρεχαν κι εγώ δεν έδινα σημασία, αισθανόμουν μια απέραντη χαρά και γαλήνη. Το γούσταρα. Να μη φοβηθεί κανείς όταν θα φύγει».

Μιλώντας για τη σχέση της με τον Θεό σημειώνει: «Δεν έχω καλή σχέση με τον Θεό. Μου πήρε τα αγαπημένα μου πρόσωπα και δεν ξέρω γιατί. Παρακάλεσα τελευταία στιγμή να μη χάσω τη μάνα μου που ήταν μόνο 50 ετών, τον μπαμπά μου και τον αδερφό μου, και με άφησε χωρίς οικογένεια. Οπότε άρχισαν να μην έχω εμπιστοσύνη στον Θεό. […] Η σχέση μου με τη θρησκεία λοιπόν πηγαινοέρχεται».


Πηγή