Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Χριστούγεννα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Μικρή άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και από την Πέμπτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, τοπικά στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου, αναμένεται ο καιρός να είναι αρχικά γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια και ανατολικά που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο weather.gr


Πηγή