Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαρία Κίτσου-Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Οι πρώτες φωτό ως «Ηλέκτρα» και «Ορέστης» -Η νέα τους συνεργασία [εικόνες]

Τα πρώτα αποκλειστικά κλικ από την θεατρική συνεργασία της Μαρίας Κίτσου και του Δημήτρη Γκοτσόπουλου για την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, παρουσιάζει πρώτο το bovary.gr

Ένα ζευγάρι που έχει μονοπωλήσει, εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, το ενδιαφέρον του κοινού, ένα ζευγάρι που κινείται ανάμεσα στην αληθινή ζωή και τη μυθοπλασία, ένα ζευγάρι από αυτά που καταγράφονται στη συλλογική μνήμη μέσα από τη δύναμη και την επιτυχία μιας τηλεοπτικής σειράς, είναι το ζευγάρι των δύο ηθοποιών ή μάλλον της «Ελένης» και του «Λάμπρου» από τις «Αγριες Μέλισσες». Μετά το τέλος της σειράς οι δυο τους πιάνουν το νήμα και συνεχίζουν με ένα έργο της αρχαίας τραγωδίας που αποτελεί κι αυτό, μια ιδιαίτερη εκδοχή του γνωστού μύθου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οχι, δεν είναι η «γνωστή» «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, και του Αισχύλου: Είναι η λιγότερο γνωστή και λιγότερο παιγμένη τραγωδία του Ευριπίδη, η οποία, είναι αλήθεια, όχι μόνον καινοτομεί δραματολογικά (για την εποχή), αλλά και ταιριάζει στο πρωταγωνιστικό δίδυμο. Στην παραγωγή που ετοιμάζεται να περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του ταλαντούχου Γιώγου Λύρα και στη στέρεα, ποιητική μετάφραση του Στρατή Πασχάλη, η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος θα μοιραστούν τους ρόλους των δύο αδελφών, της Ηλέκτρας και του Ορέστη. Μαζί τους, ο τηλεοπτικός «Αγγελος» των «Μελισσών», Νίκος Λεκάκης στον ρόλο του Αγγελου της τραγωδίας, ενώ εξέχουσα είναι η συμμετοχή του Γιώργου Κωνσταντίνου που θα ερμηνεύσει τον Παιδαγωγό.

Δείτε τη Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο ως Ηλέκτρα και Ορέστη στο Bovary.gr.


Πηγή