Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μελίντα Γκέιτς: Σπάει τη σιωπή της για το διαζύγιο με τον Μπιλ Γκέιτς -«Είχαμε θλίψη, τι μας κράτησε»

Η Μελίντα Γκέιτς, πρώην σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ίδια και ο πρώην σύζυγός της με το διαζύγιό τους.

Η Μελίντα Γκέιτς ισχυρίστηκε ότι οι φιλανθρωπικές δράσεις της ίδιας, αλλά και του πρώην συζύγου της, τους βοήθησαν να ξεπεράσουν το διαζύγιό τους, υποστηρίζοντας ότι «εξομάλυναν» τα πράγματα κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου του χωρισμού τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 58χρονη επιστήμονας έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της σε φιλανθρωπικές δράσεις και αποκάλυψε ότι αυτές τη βοήθησαν να ξεπεράσει τον χωρισμό της από τον δισεκατομμυριούχο πρώην σύζυγό της.

Η Μελίντα μίλησε στο Good Morning America πρόσφατα για τις θετικές πλευρές της φιλανθρωπίας και πως μετά το τέλος της σχέσης της προώθησε το νέο της σεμινάριο, που σχεδιάστηκε ώστε να ενημερώσει για «τον αντίκτυπο της γενναιοδωρίας».

Σε αυτό το σεμινάριο, η Μελίντα μιλά για «αναστοχασμό των αξιών» και την «επανεξέταση των πεποιθήσεων», ώστε να μπορέσει κάποιος να «αναπτύξει ένα εξατομικευμένο πλαίσιο για φιλανθρωπική προσφορά».

Η περιουσία των 130 δισ. δολαρίων

Μετά το διαζύγιό τους, η 58χρονη και ο 66χρονος ιδρυτής της Microsoft φέρεται πως χώρισαν την κοινή τους περιουσία των 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά τον πλούτο, η ίδια επέμεινε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν πολλά χρήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν «τον χρόνο, τη φωνή και την πείρα τους» για να βοηθήσουν τους άλλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή και ο Μπιλ, που παντρεύτηκαν το 1994 και ήταν μαζί για 27 χρόνια πριν ανακοινώσουν ότι ο γάμος τους έληξε τον Μάιο του 2021, ίδρυσαν το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς το 2000. Η ίδια εξήγησε πως η εργασία στον οργανισμό, εν μέσω διαζυγίου, τους «κράτησε μαζί».

«Η φιλανθρωπία μάς έβγαλε τον καλύτερο εαυτό μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές στα παρασκήνια», είπε.

«Δουλεύαμε τις λεπτομέρειες του διαζυγίου και υπήρχε θλίψη, αλλά παρουσιαζόμασταν και οι δύο [για την εργασία] στο ίδρυμα».

Η πορεία της Μελίντα Γκέιτς

Η Μελίντα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της κάνοντας μαθήματα σε παιδιά, αλλά στη συνέχεια έγινε υπεύθυνη μάρκετινγκ στη Microsoft.

Αργότερα προήχθη σε γενική διευθύντρια προϊόντων πληροφοριών μέχρι το 1996, όταν έφυγε από την εταιρεία για να επικεντρωθεί στη δημιουργία της οικογένειάς της.

Γνώρισε τον Μπιλ σε μια εμπορική έκθεση στη Νέα Υόρκη. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1994 και ήταν μαζί για 27 χρόνια προτού ανακοινώσουν το διαζύγιό τους τον Μάιο του 2021. Απέκτησαν τρία παιδιά: την Τζένιφερ, 25, τον Ρόρι, 23, και τη Φίμπι, 19 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι το 2014, ο Μπιλ και η Μελίντα είχαν δωρίσει περίπου 28 δισ. δολάρια από την προσωπική τους περιουσία στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Το 2020 έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο.


Πηγή