Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μετά την οπτική ψευδαίσθηση με το φόρεμα, μία νέα με Crocs και κάλτσες, διχάζει το διαδίκτυο -Εσείς, τι χρώμα τα βλέπετε; [βίντεο]

Όλοι θυμόμαστε την ερώτηση που κάποτε δίχασε το διαδίκτυο: είναι αυτό το φόρεμα λευκό και χρυσό ή μπλε και μαύρο;

Το δίχρωμο φόρεμα πυροδότησε μια έντονη διαδικτυακή συζήτηση, με τους χρήστες να καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαφωνήσουν για το ποια χρώματα μπορούσαν να δουν. Τώρα όμως, υπάρχει μια νέα οπτική ψευδαίσθηση στο προσκήνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αμφιλεγόμενο γραφικό περιλαμβάνει ένα ζευγάρι Crocs και κάλτσες, και τα χρώματα που μπορούν να δουν οι άνθρωποι διχάζουν ξανά τους χρήστες του διαδικτύου.

«Υπό κανονικές συνθήκες φωτισμού, όλοι οι άνθρωποι βλέπουν τα Crocs ως ροζ», εξήγησαν οι δημιουργοί Pascal Wallisch και Michael Karlovich, μιλώντας για την ψευδαίσθησή τους. Όπως σημείωσαν, όταν τα βάλουν κάτω από πράσινο φως, οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τα ίδια Crocs ως γκρι.

«Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι -αυτοί που πιστεύουν ότι οι κάλτσες είναι λευκές, παρόλο που φαίνονται πράσινες- είναι σε θέση να κοιτάξουν πέρα από τα φαινόμενα και να δουν τα Crocs ως ροζ, όπως ακριβώς έκαναν υπό κανονικό φως», έγραψαν οι Wallisch και Karlovich.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκπληκτικά, όταν κάνουμε τις κάλτσες στην πραγματικότητα λευκές, οι άνθρωποι συμφωνούν ότι τα Crocs είναι γκρι, γεγονός που καταδεικνύει τη δύναμη των υποθέσεων».

Η οπτική ψευδαίσθηση ξεγελά το μυαλό σας και σας κάνει να νομίζετε ότι βλέπετε Crocs γκρι χρώματος, ενώ στην πραγματικότητα είναι ροζ.

Στην περίπτωση του «Φορέματος» από το 2015, ο καθηγητής Stephen Westland δήλωσε στο BBC ότι η αντίληψη του εγκεφάλου για το χρώμα μπορεί να επηρεαστεί από το χρώμα άλλων αντικειμένων και το φως που αντανακλούν.mi

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν τραβήξουν μια φωτογραφία από κάτι, οι άνθρωποι θα δουν το ίδιο πράγμα, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια”, είπε. «Αν δεν είχε τραβηχτεί κάτω από πολύ περίεργο φωτισμό, αυτό μάλλον δεν θα είχε συμβεί, διότι αν κοιτάξετε τη φωτογραφία του κατασκευαστή, είναι αναμφισβήτητα μπλε και μαύρο».

Το 2020, η τραγουδίστρια Billie Eilish προκάλεσε μια παθιασμένη διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με το χρώμα των παπουτσιών της – πράσινο και λευκό ή ροζ και λευκό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μοιράστηκε μια φωτογραφία των παπουτσιών στο Instagram, λέγοντας ότι ο μπαμπάς της νόμιζε ότι ήταν ροζ και άσπρα. Αποδείχθηκε ότι τα αθλητικά παπούτσια είναι στην πραγματικότητα πράσινα και λευκά – αλλά πολλοί από τους θαυμαστές της αρνήθηκαν να το δεχτούν αυτό.


Πηγή