Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Μπιλ Κόσμπι: Νέα κατηγορία σε βάρος του ηθοποιού -«Μου έδωσε ναρκωτικά και με βίασε»

Τον Μπιλ Κόσμπι καταγγέλλει για σεξουαλική κακοποίηση, μια ακόμη κοπέλα.

Η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι ο κωμικός ηθοποιός τη νάρκωσε, την οδήγησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου και στη συνέχεια τη βίασε.

Η καταγγέλλουσα Στέισι Πίνκερτον, είπε σήμερα στο marca.com, ότι την περίοδο που δούλευε ως αεροσυνοδός και μοντέλο, στα 21 της χρόνια, συνάντησε στον Κόσμπι σε εστιατόριο του Ιλινόις. Εκεί, ο γνωστός ηθοποιός της έδωσε ναρκωτικά και στη συνέχεια, την οδήγησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μήνυση της Πίνκερτον αναφέρεται ότι ο Κόσμπι «την ανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή» μαζί του όσο η ίδια δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει λόγω των ναρκωτικών».

«Μου υποσχέθηκε ρόλο στο The Cosby Show»

Όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, η γνωριμία της με τον Κόσμπι έγινε στη Νέα Υόρκη. Ο ηθοποιός τής υποσχέθηκε να τη βοηθήσει την καριέρα της και, πράγματα, τής έδωσε ένα ρόλο σε ένα από τα επεισόδια του «The Cosby Show» στο NBC. Ωστόσο, η σκηνή της κόπηκε στο τελικό μοντάζ. Μήνες μετά την επίθεση, η Πίνκερτον είπε ότι ο Κόσμπι την κάλεσε στην παράστασή του σε ένα θέατρο του Σικάγο, όπου ισχυρίζεται ότι τη φίλησε και την άγγιξε με δύναμη.

Σύμφωνα με την αγωγή της Πίνκερτον, «ο Κόσμπι είχε το ίδιο ή παρόμοιο πρότυπο συμπεριφοράς με τα θύματά του. Συμπεριλαμβανομένης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόοδο της καριέρας τους, δίνοντάς τους ρόλους στο Cosby Show, χρησιμοποιώντας τις τοποθεσίες γυρισμάτων του ως μέσο πρόσβασης, για να απομονώνει, να παρενοχλεί σεξουαλικά και να επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες, χρησιμοποιώντας ναρκωτικά για να ακινητοποιεί τα θύματά του και να προχωρά σε βίαιες σεξουαλικές πράξεις μαζί τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

Η απάντηση της πλευράς του Μπιλ Κόσμπι -«Όλα για τα χρήματα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόσμπι, Άντριου Ουάιατ, σχολίασε την καταγγελία της Πίνκερτον στο Associated Press. «Όπως δηλώναμε πάντα και τώρα μπορεί να δει η Αμερική, δεν πρόκειται για δικαιοσύνη για τα θύματα φερόμενων σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά είναι όλα για τα χρήματα. Πιστεύουμε ότι τα δικαστήρια, καθώς και η κοινή γνώμη, θα ακολουθήσουν τους κανόνες δικαίου και θα απαλλάξουν τον κ. Κόσμπι από αυτές τις υποτιθέμενες κατηγορίες», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την υπόθεση δεν έχουν τοποθετηθεί για την ώρα οι εμπλεκόμενες στην παραγωγή του «The Cosby Show» εταιρείες, NBCUniversal, Kaufman Astoria Studios και Carsey-Werner Television. Η Πίνκερτον αλλά και οι άλλες πέντε γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Κόσμπι, υπέβαλλαν τις αγωγές τους στο πλαίσιο προθεσμίας ενός έτους της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την υποβολή καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικες για ισχυρισμούς που δεν είχαν παραγραφεί.


Πηγή