Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Οι σταρ που δε χορταίνουν το στεφάνι και έχουν κάνει ρεκόρ γάμων

Ο κόσμος της σόουμπιζ τα έχει όλα… Παράφορους έρωτες, ειδύλλια-εξπρές γάμους-υπερπαραγωγή, απιστίες, πολυδάπανα διαζύγια. Υπάρχουν οι ήσυχοι της παρέας που δεν προκαλούν με την προσωπική τους ζωή και δείχνουν να έχουν κατασταλάξει σε ένα ταίρι.

Κάποιοι άλλοι όμως, φαίνεται ότι δεν τα έχουν βρει καλά με τον έρωτα… Ψάχνουν, ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν και μέχρι να τον βρουν δεν διστάζουν να παντρεύονται.

Ακόμα κι αν ο γάμος δεν τους βγήκε ούτε με την πρώτη, ούτε με την δεύτερη, ούτε με την τρίτη, εκείνοι δεν το βάζουν κάτω αφού το θέλουν το στεφάνι τους. Απολαμβάνουν τον έγγαμο βίο, αλλά όχι με τον ίδιο σύζυγο κι έτσι παντρεύονται ξανά και ξανά.

Ζα Ζα Γκαμπόρ

«Ένα κορίτσι πρέπει να παντρεύεται από έρωτα και να συνεχίσει να παντρεύεται μέχρι να τον βρει» έλεγε η ηθοποιός Ζα Ζα Γκαμπόρ και ακολούθησε κατά γράμμα την συμβουλή της.

Μία από τις τελευταίες σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 99 ετών έχοντας στο ενεργητικό της 9 γάμους! Η Γκαμπόρ έχτισε μια καριέρα από τις πρώτες της κιόλας μέρες στο Χόλιγουντ. Οι καλύτεροι ρόλοι της ήταν στην ταινία Moulin Rouge, για τον οποίο απέσπασε θετικές κριτικές και για το Lili.

Η εύθυμη και ζωηρή της προσωπικότητα καθώς και η ομορφιά της την βοήθησαν να αποκτήσει μια σειρά πλούσιων συζύγων.

Κάποτε την  περιέγραψαν ως «η πιο ακριβή εταίρα από την εποχή της Μαντάμ ντε Πομπαντούρ», αλλά η Γκαμπόρ επέμενε ότι ο μόνος γάμος της που είχε χρηματικό κίνητρο ήταν με τον σύζυγό της νούμερο 2, τον μεγιστάνα ξενοδοχείων Κόνραντ Χίλτον.

Η Μις Ουγγαρία 1936 και είχε στόχο της ζωής της την κατάκτηση πολυάριθμων αρσενικών. Παντρεύτηκε συνολικά εννιά άντρες, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Το 1937 η Ζα Ζα Γκαμπόρ παντρεύτηκε έναν τούρκο διπλωμάτη, τον Μπουρχάν Μπέλγε. Μετακόμισε στις ΗΠΑ και πήραν διαζύγιο το 1941. Εκεί χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο παντρεύτηκε τον Κόνραντ Χίλτον, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Φραντσέσκα. Η διάρκεια του γάμου δεν ξεπέρασε τα δύο χρόνια.

Επόμενος στη σειρά ο βρετανός ηθοποιός Τζορτζ Σάντερς τον οποίο αργότερα περιέγραψε ως τη μοναδική της αγάπη.

Σύζυγοί της υπήρξαν επίσης ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας Χέρμπερτ Χάτνερ, ο μεγιστάνας πετρελαίου Τζόσουα Κόσντεν, ο σχεδιαστής της κούκλας Μπάρμπι, Τζακ Ράιαν, ο δικηγόρος της για τα διαζύγιά της Μάικλ Ο’ Χάρα, ο κόμης Φελίπε Ντε Άλμπα του Μεξικού, και ο Φρέντερικ Πριντς Φον Άνχαλτ.

Ο γάμος της με τον Ντε Άλμπα ακυρώθηκε γιατί όταν τον παντρεύτηκε δεν είχε οριστικοποιηθεί ακόμα το διαζύγιό της με τον Ο’ Χάρα.

Το 1986 σε ηλικία 69 ετών παντρεύτηκε με τον Φον Άνχαλτ και ο γάμος αυτός κράτησε έως τον θάνατό της. Ήταν ο μακροβιότερος γάμος της.

gabor2

Η Ζα Ζα Γκαμπόρ είχε συγγράψει και τρία βιβλία: «Πώς να βρείτε έναν άντρα, πώς να τον κρατήσετε, πώς να τον ξεφορτωθείτε», «Ο πλήρης οδηγός της Ζα Ζας για τους άνδρες» και «Μια ζωή δεν αρκεί». Δίνοντας κάποτε μια συνοπτική περιγραφή της στάσης της απέναντι στον γάμο, είπε: «Το να πάρεις διαζύγιο επειδή δεν αγαπάς έναν άντρα είναι σχεδόν τόσο ανόητο όσο το να τον παντρευτείς επειδή τον αγαπάς».

Ελίζαμπεθ Τέιλορ

taylor1

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, αυτή η προσωπικότητα που χάραξε την ιστορία του κινηματογράφου παντρεύτηκε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ φορές! Η ίδια για να υποστηρίξει το ρεκόρ της έλεγε: «Έχω κοιμηθεί μόνο με όσους άντρες έχω παντρευτεί. Πόσες γυναίκες μπορούν να πουν κάτι τέτοιο;» Ο πρώτος γάμος ήταν το 1950 στα 18 της. Παντρεύτηκε τον Κόνραντ Χίλτον Τζούνιορ, γιο του Κόνραντ Χίλτον που είχε παντρευτεί με την Γκαμπόρ.

Τέσσερα χρόνια μετά, παντρεύτηκε τον βρετανό ηθοποιό Γουάιλντινγκ και τρία χρόνια μετά τον παραγωγό Μάικλ Τοντ ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο τραγουδιστής Έντι Φίσερ ήταν ο σύζυγός Νο4 το 1959 και πέντε χρόνια μετά ήρθε στη ζωή της ο Ρίτσαρντ Μπάρτον τον οποίο παντρεύτηκε, χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε.

taylor2

Η Τείλρ και ο Μπάρτον έναν από τα διάσημα ζευγάρια του Χόλιγουντ γνωστά για τη θυελλώδη σχέση τους. Χώρισαν μετά από 9 χρόνια έγγαμου βίου, αλλά το ξανασκέφτηκαν και ξαναπαντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα για πέντε(!) μήνες αφού ξαναχώρισαν για δεύτερη φορά το 1976.

Το 1976 παντρεύτηκε τον γερουσιαστή Τζον Γουόρνερ, με τον οποίον χώρισαν το 1982 και τελικά, το 1991 παντρεύτηκε τον οικοδόμο Λάρι Φορτένσκι με τον οποίον χώρισαν πέντε χρόνια μετά το 1996. Η ίδια έλεγε: «Είμαι μία πολύ αφοσιωμένη σύζυγος και πρέπει να είμαι για να έχω παντρευτεί τόσες φορές».

Λάρι Κινγκ

larryking1

Το τέρας των talk shows, ο Λάρι Κινγκ που ανέκρινε διασημότητες, έκανε πολιτική και έσπασε κάθε τηλεοπτικό ταμπού στη συντηρητική Αμερική αλλάζοντας το πρόσωπο των τηλεοπτικών συνεντεύξεων, είχε κάνει το γάμο χόμπι, αφού παντρεύτηκε 8 φορές με 7 γυναίκες (δύο φορές με το «κουνελάκι» του Playboy, Αλίν Άκινς)

Ξεκίνησε τις γαμήλιες περιπέτειές του νωρίς νωρίς-νωρίς καθώς στα 19 του παντρεύτηκε την κοπέλα του από το σχολείο Φρέντα Μίλλερ σε ένα γάμο που κράτησε μόλις ένα χρόνο. Ακολούθησε άλλος ένας σύντομος γάμος με την Ανέτ Κέι, πριν παντρευτεί με το κουνελάκι του Playboy Αλίν Άκινς το 1961. Το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια μετά.

Στη συνέχεια ο Λάρι Κινγκ παντρεύτηκε την Μέρι Φράνσις Στάφιν το 1963 αλλά τρία χρόνια αργότερα επέστρεψε πίσω στην Άκινς. Χώρισαν όμως και πάλι το 1972. Η δασκάλα μαθηματικών και βοηθός παραγωγής Σάρον Λαπόρ ήταν η 5η σύζυγός του και ακολούθησε η Τζούλι Αλεξάντερ.

larryking2

Το 1997 παντρεύτηκε την κατά 26 χρόνια νεότερη και Νο 7 σύζυγό του, την τραγουδίστρια και παρουσιάστρια Σον Σάουθγουικ σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες τρεις μόλις ημέρες πριν υποβληθεί στην εγχείρηση καρδιάς. Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του τον Απρίλιο του 2010, αν και η διαδικασία του διαζυγίου έχει παγώσει, με τους δυο τους να δηλώνουν ότι παραμένουν μαζί για χάρη των δύο παιδιών τους.

Στην αυτοβιογραφία του ο Κίνγκ γράφει: Όταν κοιτάζω πίσω υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Σίγουρα όμως δεν θα είχα κάνει 8 γάμους».

Λάνα Τάρνερ

lana1

Η πιο επικίνδυνη, ίσως η πιο άτυχη ξανθιά ντίβα του Χόλυγουντ η Λάνα Τάρνερ συνέδεσε την ζωή της με μία τραγωδία: η 14χρονη κόρη της σκότωσε με μαχαίρι τον εραστή της μπροστά στα μάτια της!

Μοιραία γυναίκα, λάτρευε το ανδρικό φύλο και το τίμησε με 8 γάμους. Ήταν πανέμορφη, θηλυκή και σέξι, με σαγηνευτικό μυστηριώδες χαμόγελο και ατέλειωτα θύματα στο πέρασμά της.

lana2

Η θρυλική ηθοποιός παντρεύτηκε οκτώ φορές στη ζωή της. Η αρχή έγινε το 1940 με τον αρχηγό συγκροτήματος Άρτι Σο, αλλά η ταραχώδης συμβίωση κράτησε μόνο τέσσερις μήνες. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζόζεφ Στέφεν Κρέιν, αλλά τον χώρισε το 1943 όταν ανακάλυψε ότι το προηγούμενο διαζύγιό του δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί. Τελικά ξαναπαντρεύτηκαν την ίδια χρονιά, αλλά χώρισαν οριστικά το 1944.

Ακολούθησαν ο κοσμικός Χένρι Τζ. Τόπινγκ, ο ηθοποιός Λεξ Μπάρκερ, ο κτηματίας Φρεντ Μέι, ο παραγωγός Ρόμπερτ Ίτον και τέλος ο performer σε κλαμπ Ρόναλτν Ντάντε. Συνολικά είχε επτά συζύγους και οκτώ διαζύγια ενώ όπως η ίδια είχε αναφέρει «ο στόχος μου ήταν να αποκτήσω ένα σύζυγο και επτά παιδιά, αλλά τελικά συνέβη το αντίθετο».

Ρίτα Χέιγουορθ

rita1

Η γυναίκα μύθος, κάτι σαν την μούσα εξωπραγματικής ομορφιάς και φινέτσας. Ποιος δεν θυμάται την εκρηκτική ηθοποιό με το μαύρο εφαρμοστό σατέν στράπλες φόρεμα να βγάζει ντροπαλά τα μακριά μαύρα γάντια της ενώ τραγούδησε το «Put the Blame on Mame».

Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στις αρχές της δεκαετίας του ’30 με το όνομα Ρίτα Κανσίνο, το οποίο αποφάσισε να αλλάξει σε Ρίτα Χέιγουορθ, για να προσελκύσει μεγαλύτερη ποικιλία ρόλων. Μαζί με το όνομά της η Χέιγουορθ άλλαξε και το χρώμα των μαλλιών της από καστανά σε κόκκινα. Γύρισε 61 ταινίες σε χρονικό διάστημα 37 χρόνων αλλά εκείνη με την οποία το όνομα της είναι συνδεδεμένο σε μεγαλύτερο βαθμό είναι η Τζίλντα.

Παντρεύτηκε πέντε φορές, αρχίζοντας από τα 18 της χρόνια και πρώτος στα σκαλιά της εκκλησίας το 1937 ο επιχειρηματίας Έντουαρντ Τζάντσον, τον οποίο παντρεύτηκε το 1937 για λόγους συμφερόντων και από τον οποίο χώρισε το 1942. Το 1943 συνάντησε τον Όρσον Γουέλς και τον ερωτεύτηκε. Οι δυο τους παντρεύτηκαν την ίδια χρονιά και ένα χρόνο αργότερα το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη τη Ρεβέκκα. Ο γάμος τους διήρκεσε 5 χρόνια.

Το 1949 είχε σειρά ο πρίγκιπας Αλί Χαν και δύο χρόνια μετά η 35αρα πλέον Ρίτα χωρίζει ξανά.

rita2

Ο Αργεντίνος τραγουδιστής Ντικ Χέιμς ήταν ο επόμενος σύζυγός της με τον οποίο χώρισε και πάλι για να παντρευτεί, για τελευταία φορά, το 1958 με τον παραγωγό ταινιών Τζέιμς Χιλ. Ο γάμος αυτός έληξε τρία χρόνια μετά.

Η Ρίτα Χέιγουορθ είπε κάποτε: «Αυτό που με εντυπωσιάζει δεν είναι οι γάμοι που αποτυγχάνουν, αλλά οι γάμοι που πετυχαίνουν.»

Μάρτιν Σκορτσέζε

martin1

Ο διάσημος βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης μπήκε πέντε φορές στο κλαμπ των παντρεμένων. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά στα 22 του χρόνια με την συμφοιτήτριά του Λαρέιν Μαρί Μπρίναν το 1965. Το ζευγάρι χώρισε το 1971 και ο σκηνοθέτης αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την συγγραφέα Τζούλια Κάμερον, οι οποίοι όμως κράτησαν μόλις ένα χρόνο. Από τους πιο γνωστούς του γάμους είναι αυτός με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι (1979-1983) ενώ ακολούθησε τη ο γάμος με την παραγωγό Μπάρμπαρα Ντε Φίνα, το 1985.

Ο πέμπτος και τελευταίος γάμος του ήταν αυτός με την εκδότρια βιβλίων Έλεν Μόρις το 1999 ο οποίος διαρκεί μέχρι σήμερα. Οι παραπάνω είναι ενδεικτικά κάποιοι από τους σταρ του Χόλιγουντ με ρεκόρ στους γάμους. Το star system είναι γεμάτο με διάσημες προσωπικότητες που έχουν το γάμο στο τσεπάκι τους: Ο τραγουδιστής Τζέρι Λι Λιούις και ο κωμικός ηθοποιός Ρίτσαρντ Πράιορ έχουν από 7 γάμους στο ενεργητικό τους, ο Χένρι Φόντα  και η Τζόαν Κόλινς από 5, η Χάλι Μπέρι και η Ντέμι Μουρ από 3.

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend


Πηγή