Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Οριστικό: Και ο βασιλιάς της Ολλανδίας, η Μαξίμα και η βασιλομήτωρ στην Αθήνα για την κηδεία του Κωνσταντίνου

Ο πέμπτος κατά σειράς βασιλιάς που ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου είναι ο Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας. Θα συνοδεύεται από την βασίλισσα Μαξίμα και την μητέρα του, βασιλομήτωρ Βεατρίκη.

Οπως γράφουν ολλανδικά ΜΜΕ: «Ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ, η βασίλισσα Μαξίμα και η πριγκίπισσα Βεατρίκη (σσ βασιλομήτωρ) σκοπεύουν να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου τη Δευτέρα. Η Κυβερνητική Υπηρεσία Πληροφοριών (RVD) δήλωσε στο ANP την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του Κωνσταντίνου. Η τέως βασιλιάς ήταν η αφορμή για να γνωρίσουν οι Ολλανδοί της ομορφιές της περιοχές στο Πόρτο Χέλι και να αγοράσουν εκεί μια τεράστια βίλα στην οποία περνούν τα καλοκαίρια τους. Κάθε χρόνο περνούσαν μαζί τις διακοπές τους οικογενειακώς.

Βίλεμ και Μαξίμα πραγματοποίησαν πριν λίγους μήνες επίσημη επίσκεψη σε Αθήνα και θεσσαλονίκη δηλώνοντας λάτρεις της χώρας μας, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πέντε βασιλιάδες στην Αθήνα για την κηδεία του Κωνσταντίνου

Αρκετοί ευρωπαϊκοί βασιλικοί οίκοι ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην κηδεία στην Αθήνα τη Δευτέρα. Ο βασιλιάς Φελίπε και η Λετίθια Ισπανίας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Σουηδίας, η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, μαζί με τον πρίγκιπα διάδοχο Φρέντερικ, καθώς και η πριγκίπισσα Ματθίλδη θα εκροσωπήσουν το δανέζικο παλάτι, ενώ το νορβηγικό Οίκο θα εκπροσωπήσει ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χάακον και η σύζυγός του Μέτε-Μαρίν. Ο πέμπτος βασιλιάς που θα βρεθεί στην Αθήνα είναι ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι.


Πηγή