Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Λεωνίδας Κακούρης περιγράφει τη νέα καθημερινότητα μετά την επέλαση του κορονοϊού

Στην εκπομπή “Μαζί σου” και την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε ο Λεωνίδας Κακούρης. Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος τον απολαμβάνουμε στις Άγριες Μέλισσες, αναφέρθηκε στη νέα καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας με τον κορονοϊό και έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι πάρα πολύ σοβαρή. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Βρίσκω τραγικό να φτάνουμε στο σημείο να αναγκάζεται η ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει την κυκλοφορία. Δεν το έχουμε κάνει σαν πολίτες με συνείδηση. Δυστυχώς είχαμε την ευκαιρία, δεν ήμασταν σαν τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, είδαμε πώς μπορεί να ξεσπάσει μέσα σε ένα σαββατοκύριακο όλη αυτή η κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά δεν βάλαμε μυαλό δυστυχώς.

Ελπίζω με αυτά τα μέτρα κάπως να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε λίγο όλη αυτή τη λαίλαπα και όλη αυτή τη μεγάλη ανατροπή που ήρθε στις ζωές όλων. Εγώ προσωπικά είμαι στο σπίτι εδώ και μία εβδομάδα, βγαίνω όσο μπορώ λιγότερο, παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων, τους ειδικούς. Νομίζω ότι εμείς σαν καλλιτέχνες αυτή την περίοδο είμαστε αχρείαστοι, δεν έχουμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές ή να πούμε κάτι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε και να ξαναδούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν, τους γιατρούς.

Βλέπουμε ότι το ανθρώπινο είδος που νιώθει πανίσχυρο πάνω στον πλανήτη πώς μπορεί να εξαλειφθεί από τη μικρότερη μορφή ζωής, από έναν ιό. Αυτό ας μας βάλει σε κάποιους προβληματισμούς και σε κάποιες σκέψεις. Όπως επίσης το ότι ο πλανήτης ολόκληρος, όλο το οικονομικό σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει μπροστά σε ένα φτέρνισμα και δέκατα», είπε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Κακούρης.


Πηγή