Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ολυμπιακός: Οι τέσσερις στόχοι που έχει πέσει το κύριο βάρος

Πέδρο Μαρτίνς: «Στο μυαλό μου μόνο ο Ολυμπιακός»

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε συνέντευξη σε ρωσικό στη ρωσική ιστοσελίδα Sport Express αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Ο Ιβηρας αποθέωσε τον Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά και τον νυν προπονητή της ΑΕΚ και πρωήν της Σπαρτάκ, Μάσιμο Καρέρα.

Η συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς

Για το κρούσμα του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ήταν στην Αγγλία όταν το έμαθε. Για μας αυτά τα νέα ήταν άσχημα, αλλά είμαστε δίπλα του, έστω και νοητά. Μετά το ματς με την Άρσεναλ έμεινε στην Αγγλία και δεν είχε επαφή με κανέναν από την ομάδα. Από αυτή την άποψη, όλα είναι καλά. Κάναμε τις απαραίτητες εξετάσεις, κανένας δεν είχε συμπτώματα και το πιο σημαντικό, δεν υπάρχει… παράνοια. Θεωρώ πως αυτό είναι το κλειδί».
Για τη διακοπή των προπονήσεων λόγω κορονοϊού: «Δεν προπονούμαστε, όλοι είμαστε σε περιορισμό και τα παιδιά κάνουν ασκήσεις στο σπίτι περιμένοντας τις επόμενες ανακοινώσεις. Ελπίζουμε να περάσει γρήγορα. Ξέρω πως πολλοί παίκτες νιώθουν μόνοι, ειδικά οι ξένοι, και ανησυχούν για τους δικούς τους. Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Άλλοι λένε Μάιο, άλλοι Ιούνιο. Το θέμα δεν είναι μόνο η καραντίνα. Ακόμη κι αν σταματήσει, δεν μπορούμε να παίξουμε την αμέσως επόμενη μέρα. Χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία. Δεν θέλω να τραυματιστούν οι παίκτες μου».

Για την πορεία τίτλου των ερυθρολεύκων: «Έχουμε άλλα δέκα ματς και οι πιο δυνατές ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους. Θα έχουμε δύσκολα ματς με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Πολλά ντέρμπι, άρα δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα».

Για την πρόκριση επί της Κράσνονταρ στα playoffs του Champions League με δύο νίκες: «Δεν ήταν εύκολο. Ήταν δύσκολα ματς. Η Κράσνονταρ έχει εξαιρετικούς παίκτες και παίζει επιθετικά. Σημασία μεγάλη έπαιξε το πρώτο ματς γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Μετά βρήκαμε χώρους και η Κράσνονταρ έγινε νευρική. Στα δέκα τελευταία λεπτά ρίσκαρε και το εκμεταλλευτήκαμε. Μου άρεσε σαν ομάδα και μου αρέσει και το πώς χτίστηκε σαν ομάδα. Θα πρέπει να είναι περήφανοι στη Ρωσία που έχουν μια τέτοια ομάδα, που έχει τόσο λαμπρό μέλλον».

Για την κομβική παρουσία των Ελλήνων στο ρόστερ: «Είναι σημαντικό να έχεις γηγενείς. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό είχαμε μόνο τρεις, τώρα έχουμε 9-10. Έχει σημασία όμως και να παίζουν. Θέλω να συμμετέχω σαν προπονητής στην εξέλιξη νέων παικτών».

Για το αν θα δούλευε στην Ρωσία σαν τον συμπατριώτη του Ζοζέ Κουσέιρο: «Τώρα εστιάζω μόνο στον Ολυμπιακό, έχω μια σοβαρή δουλειά αλλά στο μέλλον γιατί όχι; Το ρωσικό πρωτάθλημα είναι δυνατό και κάθε προπονητής με κίνητρο θα είχε κίνητρο να δουλέψει εκεί».

Για τη σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στο ποδόσφαιρο: «Είναι άλλο επίπεδο. Η Ρωσία έχει υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού και καλύτερες υποδομές. Επίσης η ποιότητα των παικτών είναι υψηλότερη. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχουν μόνο 2-3 ποιοτικά γήπεδα».

Για τον Βαλμπουενά: «Είναι φανταστικός παίκτης, στα 36 αλλά σε εξαιρετική κατάσταση. Το πιο σημαντικό στοιχείο του είναι πόσο αφοσιωμένος είναι. Είναι απίστευτος επαγγελματίας, πάντα στην πρώτη γραμμή. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Βρίσκεται τόσα χρόνια στο υψηλό επίπεδο και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το Europa League: «Έχουμε πρώτα τη ρεβάνς με την Γουλβς, που δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Είναι περίπλοκη κατάσταση. Η πρόκριση επί της Άρσεναλ ήταν σπουδαία υπόθεση, ο Ολυμπιακός έδειξε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να διακριθεί στην Ευρώπη. Η ελληνική λίγκα είχε χάσει έδαφος, αλλά ελπίζουμε πως θα το αλλάξουμε αυτό με την πορεία μας».

Για το στυλ ποδοσφαίρου που του αρέσει να παίζει: «Το επιθετικό ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας. Δουλεύουμε πολύ σε αυτό. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς, να παίζουμε επιθετικά και δεν μας αρέσει να χάνουμε την μπάλα. Ακόμη και στο ματς με την Άρσεναλ είχαμε την κατοχή της μπάλας. Όποιος έχει την μπάλα μπορεί και να σκοράρει».

Για τον προπονητή της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη, παίξαμε ένα ματς που ήρθε 0-0 και πριν από αυτό χαιρετηθήκαμε. Με την έλευσή του η ΑΕΚ έγινε πολύ καλύτερη. Πήρε πολλούς βαθμούς και πλησίασε στην κορυφή. Ακόμη και στο δικό μας ματς διέκοψε το νικηφόρο σερί μας.Στο παιχνίδι του έχει πολύ καλή οργάνωση. Η ΑΕΚ συνήθιζε να παίζει κλασικά, ελληνικά, έχοντας προβλήματα στην άμυνα, αλλά τώρα δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες και την πειθαρχία. Κάθε παίκτης έχει τη θέση του. Η ΑΕΚ έγινε υπολογίσιμος αντίπαλος για μας και είναι πλέον πολύ δύσκολο να διασπάσεις την άμυνά της».


Πηγή