Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ παίρνει στις «πλάτες του» το Παλάτι -Ενας σκληρός τύπος αναλαμβάνει τώρα περισσότερα καθήκοντα

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν ο Βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Εντουαρντ «μπαίνει μπροστά» αναλαμβάνοντας περισσότερα καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον Independent, ο αδελφός του 75χρονου βασιλιά Καρόλου και θείος του Γουίλιαμ, ενδέχεται να γίνει προσωρινά ο πρωταγωνιστής της βασιλικής οικογένειας.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου που είναι το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, αναλαμβάνει πλέον περισσότερες βασιλικές ευθύνες, μετά το διπλό σοκ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον έχουν ήδη ξεκινήσει θεραπεία για καρκίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοκ προκάλεσε στη παγκόσμια κοινή γνώμη η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα στις 5 Φεβρουαρίου 2024, ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Το δεύτερο σοκ ήλθε την περασμένη Παρασκευή (22/3), όταν η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και πως υποβάλλεται σε «προληπτική« χημειοθεραπεία.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος (αριστερά) και ο βασιλιάς Κάρολος (δεξιά) στη κηδεία της Βασίλισσας Ελισσάβετ / Φωτογραφία AP
Ο πρίγκιπας Εδουάρδος (αριστερά) και ο βασιλιάς Κάρολος (δεξιά) στη κηδεία της Βασίλισσας Ελισσάβετ / Φωτογραφία AP

Η βασίλισσα Καμίλα έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις από τότε που διαγνώσθηκε με καρκίνο ο Κάρολος.

Πηγές κοντά στο παλάτι είχαν προηγουμένως αφήσει να εννοηθεί ότι η βασίλισσα Καμίλα είναι «περήφανη» που επωμίζεται τα βασιλικά καθήκοντα εν τη απουσία του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πηγές της Telegraph, η Καμίλα είναι «ανθεκτική» και «αφοσιωμένη» στο βασιλικό της καθήκον και «θα αναλάβει να κάνει οτιδήποτε της ζητηθεί».

«Σκληρός τύπος» με «ατσάλινη πυγμή» ο Εντουαρντ

Η Telegraph γράφει πως ο πρίγκιπας Εντουαρντ θα μπορούσε να γίνει ο πρωταγωνιστής του Παλατιού, ενώ ένας πρώην θηροφύλακας του Μπάλμοραλ είπε πως πρόκειται για έναν «πραγματικά σκληρό τύπο».

Ο Σάντι Μέισον, πρώην επικεφαλής κυνηγός στο βασιλικό κτήμα Μπάλμοραλ, δήλωσε: «Ο Εντουαρντ ήταν εύκολα ο πιο σκληρός από όλους τους πρίγκιπες. Τίποτα δεν του ήταν δύσκολο».

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Εδουάρδος / Φωτογραφία AP
Ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Εδουάρδος / Φωτογραφία AP

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την «ατσάλινη πυγμή» του Δούκα του Εδιμβούργου κάνουν λόγο και ειδικοί που σχετίζονται με τη βασιλική οικογένεια, οι οποίοι τονίζουν πως το περασμένο έτος χειρίστηκε 297 βασιλικές υποχρεώσεις. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μετά τον βασιλιά Κάρολο και την αδελφή του Άννα, η οποία συμμετέχει επίσης δυναμικά, κουβαλώντας μια σειρά από «βάρη».

Ο πρίγκιπας Εντουαρντ σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και πήρε πτυχίο το 1986. Στη συνέχεια εγκατέλειψε την εκπαίδευσή του ως Βασιλικός Πεζοναύτης, προκαλώντας «ρήγμα» στο παλάτι.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου στην άμαξα / Φωτογραφία AP
Ο Δούκας του Εδιμβούργου στην άμαξα / Φωτογραφία AP

Το φιάσκο με το τηλεπαιχνίδι με θέμα τους βασιλείς

Είναι ο 14ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου ενώ το 1987 προσπάθησε να λανσάρει ένα τηλεπαιχνίδι με θέμα τους βασιλείς που είχε τίτλο “It’s a Royal Knockout”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω εγχείρημά του απέτυχε παταγωδώς ενώ δέχτηκε τα «πυρά» κριτικών οι οποίοι το χαρακτήρισαν ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας.

Δημοσκόπηση του YouGov κατατάσσει τον πρίγκιπα Εντουαρντ ως το έβδομο πιο δημοφιλές βασιλικό πρόσωπο, ενώ σχεδόν το 42% του βρετανικού κοινού τρέφει θετική γνώμη προς το πρόσωπό του.

Στις 10 Μαρτίου έγινε 60 ετών, ενώ έχει αποκτήσει δύο παιδιά από τον γάμο του με την σύμβουλο δημοσίων σχέσεων Σόφι Ρις-Τζόουνς. 


Πηγή