Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ο πρίγκιπας Χάρι στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την κόντρα με τη βασιλική οικογένεια

Ο πρίγκιπας Χάρι στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την κόντρα με τη βασιλική οικογένεια

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ έκανε ο πρίγκιπας Χάρι την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση του ιδίου και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ πως παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα προκειμένου να ζήσουν με μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

Ο έκτος στη διαδοχή του θρόνου παρακολούθησε παιδικό αγώνα ράγκμπι στον πίσω κήπο του παλατιού, και η εκδήλωση αυτή φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με το Reuters, το τελευταίο του «βασιλικό καθήκον» πριν ο ίδιος και η Μαρκλ ξεκινήσουν τη μεταβατική περίοδο προς τους νέους τους ρόλους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 35χρονος Χάρι και η 38χρονη Μέγκαν προκάλεσαν άνευ προηγουμένου αναταραχή στο παλάτι και τη μοναρχία με την ανακοίνωσή τους πως παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα και πως θα περνούν περισσότερο χρόνο στη Βόρεια Αμερική, ενώ θα είναι και οικονομικά ανεξάρτητοι.

Η ανακοίνωση αιφνιδίασε τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, και παρά την αρχική οργή της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως μεταφέρθηκε από πηγές του παλατιού, εκείνη τελικά αποφάσισε τη μεταβατική περίοδο για την έξοδο του ζευγαριού από το παλάτι, ενώ έδωσε και την ευχή της στον Χάρι για την απόφαση που έχει λάβει.

Η Μέγκαν εθεάθη για πρώτη φορά χθες στον Καναδά, σε κέντρο προστασίας γυναικών και παιδιών. Στον Καναδά έμεινε και ο μικρός γιος του ζευγαριού Άρτσι, όταν εκείνοι επέστρεψαν, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές διαρκείας, κι έριξαν τη «βόμβα» της αποχώρησης.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Χάρι θα παραμείνει στη Βρετανία για συναντήσεις που έχει και την επόμενη εβδομάδα ενώ ξεκαθαρίζονται οι λεπτομέρειες για το μέλλον τους. Στη συνέχεια θα βρεθεί και πάλι με τη γυναίκα του.


Πηγή