Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έγραψε μια προσευχή για τη χώρα του

Εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων στις ΗΠΑ, ο ηθοποιός και πολιτικός ακτιβιστής Τζορτζ Κλούνεϊ έγραψε μια προσευχή για τη χώρα του.

«Προσεύχομαι για τη χώρα μου.

Προσεύχομαι ότι μπορούμε να βρούμε περισσότερα, τα οποία μας ενώνουν απ’ όσα μας χωρίζουν.

Προσεύχομαι ότι οι ηγέτες του έθνους μας θέλουν να κάνουν το ίδιο.

Προσεύχομαι ότι μικρά παιδιά, όπως ο Ταμίρ Ράις μπορούν να αισθάνονται ασφαλή στη δική τους γειτονιά.

Προσεύχομαι για όλα τα παιδιά μας.

Προσεύχομαι για την αστυνομία μας και τους διασώστες μας.

Προσεύχομαι για τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων.

Προσεύχομαι ότι η διαφωνία θα προστατεύεται πάντα σε αυτή τη μεγάλη χώρα.

Προσεύχομαι για μια πιο τέλεια ένωση.

Και όταν προσεύχομαι, γονατίζω».

Η προσευχή του Κλούνεϊ, σύμφωνα με το Page Six δημοσιεύθηκε πρώτα στο ειδησεογραφικό website The Daily Beast.

Ο 56χρονος ηθοποιός, ο οποίος πρόσφατα κατέκρινε την προεδρική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και μίλησε για το κίνημα αντίδρασης στο NFL, τη διοργανώτρια αρχή του ομώνυμου πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ολόκληρη η ομάδα Dallas Cowboys – μαζί με τον πρόεδρο Τζέρι Τζόουνς – γονάτισαν πριν την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου στον αγώνα με τους Arizona Cardinals.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ λίγες μέρες νωρίτερα σε ομιλία του στην Αλαμπάμα αναφέρθηκε σε παίκτες του NFL που επέλεξαν να γονατίσουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, σε μία μορφή διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. Ζήτησε μάλιστα από τις διοικήσεις των ομάδων του NFL να απολύσουν τους παίκτες, που διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο.

Οι Dallas Cowboys όμως, συνέχισαν αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας. Οι Arizona Cardinals έκαναν το ίδιο, γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε μια επίδειξη ενότητας.

ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ

Οι επικεφαλής της ομάδας, Dallas Cowboys, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσαν ότι τα μέλη της γονάτισαν και ότι η κίνησή τους ήταν «δήλωση ισότητας και πρωτοβουλία ενότητας».

Το θέμα με τους αθλητές του αμερικανικού φούτμπολ που διαμαρτύρονται σιωπηλά και γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και τις αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε έντονες συζητήσεις και έχει διχάσει τους πολίτες στις ΗΠΑ.

Τη διαμαρτυρία ξεκίνησε το 2016 ο αθλητής Κόλιν Κόπερνικ, πρώην αμυντικός των Σαν Φρανσίσκο 49ers με αφορμή το κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς στη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του στην Αλαμπάμα χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον Κόπερνικ και τις διαμαρτυρίες περί αδικίας απέναντι στους Αφροαμερικανούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον κόσμο να μην πηγαίνει στους αγώνες του NFL. «Αν οι φίλαθλοι αρνούνται να πηγαίνουν σε αγώνες μέχρι οι παίκτες να σταματήσουν να δείχνουν ασέβεια στη σημαία και τη χώρα μας, θα δείτε γρήγορα την αλλαγή. Απόλυση ή διαθεσιμότητα!», έγραψε στο twitter ο Τραμπ.

localStorage.clear();


Πηγή