Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πέθανε στα 73 του ο σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ | ΖΩΗ

«Εφυγε» από τη ζωή ο γάλλος δημιουργός και σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ.

Ο γάλλος δημιουργός Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος μεσουράνησε στον κόσμο της μόδας τα χρόνια του 1980, απεβίωσε χθες Κυριακή στα 73 του χρόνια από «φυσικά» αίτια, ενημέρωσε ο πράκτοράς του, ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε εξάλλου ο ίδιος σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γάλλου μόδιστρου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ανάρτηση

Ο Μιγκλέρ γεννήθηκε το 1948 στο Στρασβούργο. Σε ηλικία 9 χρόνων άρχισε να μελετά κλασικό χορό και από τα 14 του χόρευε στο μπαλέτο της Εθνικής Οπερας του Ρήνου. Ταυτόχρονα σπουδάζει σχέδιο στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου. Στα 24 του μετακομίζει στο Παρίσι και σχεδιάζει ρούχα για τις παρισινές μπουτίκ. Στα 26 η φήμη του εκτοξεύεται και σχεδιάζει πλέον για μεγάλους οίκους του Παρισιού, του Μιλάνου, του Λονδίνου. Δημιούργησε κοστούμια για πολλές παραστάσεις στο θέατρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1976, ο σχεδιαστής άρχισε να φωτογραφίζει ο ίδιος τις διαφημιστικές καμπάνιες του αξιοποιώντας τη λάμψη και την ομορφιά των μουσών του, Τζέρι Χόλ και Ιμάν σε εξωτικές τοποθεσίες όπως η Γροιλανδία, η έρημος Σαχάρα, και στον τελευταίο όροφο της Όπερας του Παρισιού.

Είναι ο σχεδιαστής μόδας που έντυσε Μπιγιονσέ, Lady Gaga, Λάιζα Μινέλι.

Τιερί Μιγκλέρ: Μόδα και μουσική

Η μουσική έχει κεντρική θέση στην έκθεση με το μουσικό βίντεο του τραγουδιού «Too Funky» του Τζορτζ Μάικλ, το οποίο σκηνοθέτησε ο Μιγκλέρ το 1991. Τα σύνολα για το βίντεο φορέθηκαν τη δεκαετία του 1990 από τα κορυφαία μοντέλα της εποχής, Έβα Χερτζίγκοβα, Λίντα Εβάντζελιστα, Εστέλ Λεφεμπούρ και την πρώτη Catwoman, Τζούλι Νιούμαρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τιερί Μιγκλέρ ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που προσκάλεσε διάσημες να φορέσουν δημιουργίες του και να συμμετάσχουν ως μοντέλα στην πασαρέλα, μεταξύ άλλων, τη Νταϊάνα Ρος, την Τίπι Χέντρεν, την Σάρον Στόουν.


Πηγή