Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Σχολεία: Κλειστά σήμερα στην Αττική, λόγω χιονιά, πού αλλού δεν θα ανοίξουν | ΕΛΛΑΔΑ

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία από σήμερα θα κάνει ιδιαίτερα αισθητό το πέρασμά της από την Αττική, θα κρατήσει κλειστά τόσο τα σχολεία, όσο και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Περιφέρειας.

Οπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, αποφασίστηκε η διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έπειτα από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς» και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για κλειστά σχολεία και την Τετάρτη

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα ανακοινώθηκαν, «η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη».

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Ελπίς που αναμένεται να πλήξει την πρωτεύουσα.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τους δημάρχους, για λόγους ασφάλειας των παιδιών.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποφασίζεται σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο από τους δήμους.


Πηγή