Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ποιοι είναι οι αποκληρωμένοι πρίγκιπες Νικολάι και Φέλιξ της Δανίας -Εγκατέλειψαν τον στρατό, έγιναν μοντέλα

Έζησαν μια ζωή στα πλούτη και τον χρυσό, μεγάλωσαν σε παλάτια και chateau και επέλεξαν το μόντελινγκ. Τώρα, η γιαγιά τους, η βασίλισσα της Δανίας, τους «κόβει» τους τίτλους. Ποιοι είναι οι πρίγκιπες Νικολάι και Φέλιξ;

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία εγγόνια της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας, ο 23χρονος πρίγκιπας Νικολάι και ο 20χρονος πρίγκιπας Φέλιξ, μεγάλωσαν στα παλάτια της Κοπεγχάγης, έκαναν διακοπές στα ευρωπαϊκά ακίνητα της βασιλικής οικογένειας και απολάμβαναν όλα τα προνόμια που απέρρεαν από τον τίτλο τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη και μετά το διαζύγιο των γονιών τους, του πρίγκιπα Γιόακιμ και της Αλεξάνδρας, κόμισσας του Φρεντρισκμπόργκ, το 2004, οι πρίγκιπες απολάμβαναν μια ζωή μέσα στα πλούτη και τον χρυσό, ζώντας μεταξύ δανικής και γαλλικής πρωτεύουσας, όπου ο πατέρας τους μετακόμισε με τη νέα του σύζυγο, πριγκίπισσα Μαρί, το 2020.

Ωστόσο, η γιαγιά τους, η βασίλισσα Μαργκρέτε, αιφνιδίασε προχθές την οικογένειά της και τον λαό της, αφαιρώντας από τέσσερα από τα οκτώ εγγόνια της τούς βασιλικούς τους τίτλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, ο Νικολάι, ο Φέλιξ, ο Χένρικ και η Αθηνά θα είναι γνωστοί πλέον είτε ως η Αυτού Εξοχότητα κόμης του Μονπεζάτ είτε ως η Αυτής Εξοχότητα κόμισσα του Μονπεζάτ. Βέβαια, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στη σειρά διαδοχής για το θρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Γιόακιμ με την σύζυγό του Μαρί και τα τέσσερα παιδιά του
Ο πρίγκιπας Γιόακιμ με τη σύζυγό του, Μαρί, και τα τέσσερα παιδιά του

Μεγαλωμένοι σε παλάτια και chateau στη γαλλική εξοχή

Ο πρίγκιπας Γιόακιμ παντρεύτηκε την κόμισσα Αλεξάνδρα στην Κοπεγχάγη το 1995, μετά από ένα θυελλώδες φλερτ, και το ζευγάρι έφερε στον κόσμο τον Νικολάι το 1999 και τον Φέλιξ, το 2002. Οι γιοι τους μεγάλωσαν μεταξύ της Κοπεγχάγης -της καρδιάς της βασιλικής οικογένειας της Δανίας- και των κατοικιών των γονιών τους στην Ευρώπη, ιδίως του Chateau de Cayx, κοντά στην Τουλούζη της Γαλλίας, όπου η οικογένεια περνά τις καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης, έζησαν σε πολλά από τα μεγάλα παλάτια της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, συμπεριλαμβανομένου του κάστρου Schackenborg, όπου ο Γιόακιμ έμενε από το 1993 έως το 2014.

Το διαζύγιο των γονιών τους -Το πρώτο στη βασιλική οικογένεια της Δανίας από το 1846

Ο Γιόακιμ και η Αλεξάνδρα χώρισαν τελικά το 2005, στο πρώτο διαζύγιο της δανικής βασιλικής οικογένειας από το 1846. Τότε, ο πρωθυπουργός της Δανίας εξέφρασε σε δήλωσή του τη «μεγάλη λύπη» της κυβέρνησής του για την είδηση. «Είναι μια δύσκολη και βαθιά προσωπική απόφαση, που ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα έπρεπε να πάρουν από κοινού», είπε. «Είναι μια μεγάλη απόφαση που πρέπει όλοι να σεβαστούμε και να κατανοήσουμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Νικολάι με την μητέρα του Αλεξάνδρα (αριστερά) και τον πατέρα του με την δεύτερη σύζυγό του Μαρί
Ο πρίγκιπας Νικολάι με τη μητέρα του Αλεξάνδρα (αριστερά) και τον πατέρα του με τη δεύτερη σύζυγό του, Μαρί

Το ζευγάρι διατήρησε φιλικές σχέσεις και έχει κάνει κοινές δημόσιες εμφανίσεις για να υποστηρίξει τα παιδιά του ή σε οικογενειακές εκδηλώσεις. Επίσης, στην κόμισσα Αλεξάνδρα δόθηκε η δυνατότητα να διατηρήσει τον τίτλο «πριγκίπισσα» ακόμη και αν ξαναπαντρευόταν.

Ο πρίγκιπας Γιόακιμ ξαναπαντρεύτηκε το 2008 με τη Μαρί Καβαλιέρε, η οποία είναι πλέον γνωστή ως πριγκίπισσα Μαρί. Το στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι και γνώρισε τον Δανό πρίγκιπα το 2005. Η σχέση τους κράτησε δύο χρόνια πριν επισημοποιηθεί ο αρραβώνας τους, με τον γάμο τους να τελείται το 2008. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον 13χρονο Χένρικ και τη 10χρονη Αθηνά, τα οποία ζουν μαζί με τους γονείς τους στο Παρίσι.

Πρίγκιπας Νικολάι: Πήγε στο στρατό, αλλά δεν του ταίριαζε και επέλεξε το μόντελινγκ

Επιστρέφοντας στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα Γιόακιμ, ο Νικολάι φοίτησε στο σχολείο Krebs, όπως και ο πατέρας του, πριν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο Herlufsholm School στο Næstved. Ο αδελφός του, Φέλιξ, φοίτησε στο Krebs, πριν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Gammel Hellerup Gymnasium. Ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας που φοίτησε σε δημόσιο σχολείο ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, ο Νικολάι ξεκίνησε ένα διετές στρατιωτικό πρόγραμμα στη Σχολή Λοχιών του βασιλικού στρατού της Δανίας, αλλά εγκατέλειψε το πρόγραμμα μετά από δύο μήνες, καθώς ένιωσε ότι μια καριέρα στο στρατό δεν θα του ταίριαζε. Αντ’ αυτού, επέλεξε το μόντελινγκ.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστός το 2018, όταν περπάτησε στην επίδειξη μόδας του οίκου Burberry στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, παρουσία της Ναόμι Κάμπελ, της Κέιτ Μος, της Ναόμι Γουότς και του Ίντρις Έλμπα.

Ο πρίγκιπας Νικολάι στην επίδειξη του οίκου Burberry
Ο πρίγκιπας Νικολάι στην επίδειξη του οίκου Burberry

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει υπογράψει συμβόλαιο με το πρακτορείο Scoop Models στη Δανία και από τότε έχει πάρει μέρος σε επιδείξεις γνωστών οίκων μόδας, ενώ τον Φεβρουάριο προκάλεσε φρενίτιδα στους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue Scandinavia. Όταν δεν ασχολείται με το μόντελινγκ, ο πρίγκιπας Νικολάι σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διαχείριση Υπηρεσιών.

Ο Νικολάι στο εξώφυλλο της Vogue Scandinavia
Ο Νικολάι στο εξώφυλλο της Vogue Scandinavia

Παρόμοια και η σταδιοδρομία του αδελφού του, πρίγκιπα Φέλιξ

Ο Φέλιξ, μικρότερος αδελφός του Νικολάι, φαίνεται πως ακολουθεί τα βήματα του Νικολάι στο μόντελινγκ. Στα τέλη του περασμένου έτους ξεκίνησε κι αυτός εκπαίδευση στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία της Δανίας για να γίνει υπολοχαγός του Στρατού, αλλά τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε πως εγκατέλειψε μετά από μόλις δύο μήνες, επειδή «δεν ήταν γι’ αυτόν». Αντ’ αυτού, επέλεξε να κάνει το ντεμπούτο του ως μοντέλο για την εταιρεία κοσμημάτων Georg Jensen.

Ο πρίγκιπας Φέλιξ με τον αδερφό του Νικολάι
Ο πρίγκιπας Φέλιξ με τον αδελφό του, Νικολάι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένου ότι ο πρίγκιπας βρίσκεται αρκετά κάτω στη σειρά διαδοχής, το να ακολουθήσει τη δική του επαγγελματική πορεία, αντί να είναι ένας «εργαζόμενος πρίγκιπας», ήταν αναμενόμενη επιλογή ακόμη και πριν από την ανακοίνωση της γιαγιάς του, καθώς το μόντελινγκ είναι σίγουρα μια δημοφιλής επιλογή για τους ανήλικους γαλαζοαίματους σε όλο τον κόσμο.

Πάντως, παρόλο που θέλουν να ακολουθήσουν ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή τους, τόσο ο πρίγκιπας Νικολάι όσο και ο πρίγκιπας Φέλιξ (προς το παρόν ακόμη αποκαλούνται πρίγκιπες) έχουν παρευρεθεί σε βασιλικές εκδηλώσεις κατά καιρούς. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, μάλιστα, συμμετείχαν στους εορτασμούς για το Χρυσό Ιωβηλαίο της βασίλισσας Μαργκρέτε.


Πηγή