Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Θεσσαλονίκη: Έβαζε 6χρονη να ζητιανεύει με έγγραφη άδεια της… μητέρας της

Στα χέρια τον Αρχών βρίσκεται 54χρονη από τη Βουλγαρία από χθες (29/9), η οποία έστελνε 6χρονη να ζητιανεύει σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι η 54χρονη έχοντας την έγγραφη συναίνεση της 20χρονης Βουλγάρας μητέρας του παιδιού, η οποία και αναζητείται, κυκλοφορούσε καθημερινά με την 6χρονη στο κέντρο της πόλης.

Άφηνε την 6χρονη με βρώμικα ρούχα έξω από καταστήματα, πάνω 12 ώρες καθημερινά

Η δράστις καθόταν με την μικρή για περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά έξω από εμπορικά καταστήματα και ζητιάνευαν.

Μάλιστα, είχε παραμελημένη την 6χρονη και την άφηνε με βρώμικα ρούχα, και γενικότερα εμφάνιση, προκειμένου να εγείρει τα φιλανθρωπικά αισθήματα των περαστικών και να πετύχει έτσι το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό κέρδος.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενες εδώ και πάνω από ένα χρόνο μετέφεραν συχνά την ανήλικη στην Ελλάδα, για διάστημα από έναν έως τρεις μήνες, με μοναδικό στόχο την κατ’ επάγγελμα εργασιακή εκμετάλλευσή της.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες διαμένουν παράνομα στη χώρα και χωρίς έγγραφα, ενώ δεν υπάρχει καμία μονιμότητα στη διαμονή και φροντίδα για την εκπαίδευση, σίτιση και ευζωία του ανήλικου κοριτσιού.

Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκου, ενώ η 6χρονη μεταφέρθηκε σε δομή για κατάλληλη αρωγή.


Πηγή