Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πού χάθηκε ο Έλον Μασκ; «Εξαφανισμένος» από το Twitter εδώ και δέκα μέρες, μια μυστηριώδης σιωπή

Αίσθηση έχει προκαλέσει η… εξαφάνιση εδώ δέκα μέρες από το Twitter του Έλον Μασκ στους πάνω από εκατό εκατομμύρια ακολούθους του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε δημοσιογράφους.

Υπό κανονικές συνθήκες ένα διάλειμμα από το Twitter του φημισμένου για την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, Μασκ, δεν θα προκαλούσε συναγερμό, αλλά η κατάσταση κάθε άλλο παρά κανονική είναι αυτές τις μέρες για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, που όχι μόνον «πυροβολούσε» διαρκώς με μπαράζ αναρτήσεων τους τελευταίους μήνες, αλλά είναι και στο μέσο της διαδικασίας εξαγοράς της πλατφόρμας έναντι 44 δισ. δολαρίων – μια περίεργη συγκυρία για να σιωπήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις πέντε εβδομάδες που προηγήθηκαν μέχρι τις 16 Ιουνίου ο Μασκ είχε κατά μέσο όρο 145 tweets και retweets την εβδομάδα, ή κάπου 21 ημερησίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά εκείνη τη μέρα δημοσιεύτηκε μια ανοικτή επιστολή, που υπέγραψαν υπάλληλοι της SpaceX χαρακτηρίζοντας «συχνή πηγή αντιπερισπασμού και ντροπής» τις αναρτήσεις του Μασκ. Ορισμένοι από τους υπογράφοντες απολύθηκαν, βέβαια, αμέσως, αλλά από εκείνη τη μέρα άρχισε να επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάρτησης μηνυμάτων στο Twitter από τον ζάπλουτο Αμερικανό επιχειρηματία μέχρι που σταμάτησε πέντε μέρες αργότερα.

Η τελευταία φορά
που ακούσαμε νέα από τον Μασκ, ήταν στο
Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ στις 21
Ιουνίου, όπου επανέλαβε ότι υπάρχουν
ακόμη «ανεπίλυτα θέματα» αναφορικά με
το deal
για
το Twiiter,
όπως
τα σχέδια για τη χρηματοδότηση δανείων
για την εξαγορά και
οι

ανησυχίες του CEO
της
Tesla
για
τον αριθμό των ψεύτικων
λογαριασμών (bots)
στο
Twitter.
Σχόλια,
που ναι μεν έδειχναν αρκετά
αβλαβή – αφού
είχε
πει παρόμοια πράγματα στο παρελθόν –
αλλά πρόσθεσαν λάδι στις εικασίες ότι
ο Μασκ δεν είναι τόσο ενθουσιασμένος
για την αγορά της εταιρείας όσο μπορεί
να ήταν όταν έκανε την προσφορά του στα
μέσα Απριλίου.

Γιατί σίγησε ο
Μασκ στο Twitter;

Υπάρχουν μερικοί πολύ εύλογοι λόγοι που θα εξηγούσαν την απουσία του Μασκ από το Twitter αυτή τη στιγμή, όπως πχ, ότι κλείνει το τρίμηνο για την Tesla – μια περίοδος φόρτου εργασίας καθώς προσπαθεί να πετύχει τους στόχους για τις τριμηναίες πωλήσεις και παραδόσεις οχημάτων – ενώ τα νέα εργοστάσιά της χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρα τούτου η SpaceX εκτόξευσε πρόσφατα πύραυλο κι ο Μασκ γιόρτασε στις 28 Ιουνίου τα 51α γενέθλιά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ιδιωτικό του
τζετ βρίσκεται στο Όστιν του Τέξας από
τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τον λογαριασμό
@ElonJet στο Twitter που παρακολουθεί τις
κινήσεις του. Ίσως ο Μασκ να έχει
σημαντικότερα να ασχοληθεί αυτή τη
στιγμή από το να δημοσιεύει memes
στο Twitter,
αλλά η
«εξαφάνισή» του και η «αγωνία» των
ακολούθων του δείχνει και πόση διασημότητα
έχει εξασφαλίσει ο ίδιος μέσω της
πλατφόρμας.

Δεδομένου ότι ο Μασκ δεν φημίζεται για τον αυτοέλεγχό του, το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στην αγαπημένη του πλατφόρμα. Από την άλλη, όπως σημειώνει και το Axios, ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ σταμάτησε τις αναρτήσεις στο Twitter το 2016 από τη μέρα που παντρεύτηκε τη Τζέρι Χολ – αν και χώρισαν προ ημερών – άρα τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.


Πηγή