Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Σέικι Κουρόντα: Ποιος είναι ο επιδραστικός Ιάπωνας ζωγράφος που είναι σήμερα αφιερωμένο το Doodle

Τον σπουδαίο επιδραστικό Ιάπωνα ζωγράφο Σέικι Κουρόντα τιμά σήμερα η Google με ένα Doodle αφιερωμένο στα 156 χρόνια από τη γέννησή του.

Ο Κουρόντα θεωρείται πατέρας της δυτικότροπης ζωγραφικής στην Ιαπωνία. Ήταν δάσκαλος και επικεφαλής της Σχολής Τέχνης του Τόκιο και ιδρυτής της ένωσης White Horse.

Αγαπούσε τα πρόσωπα και τη φύση και αποθέωσε τη γυναίκα μέσα από τα έργα του. Αυτά είναι και τα θέματα που αποτύπωνε συχνά στον καμβά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιάπωνας ζωγράφος άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην ζωγραφική της πατρίδας του και όχι μόνο. Ηταν ο καλλιτέχνης που άφησε αποτύπωμα και στην επομενη γενιά Ασίας και Δύσης. Τα έργα του βρίσκονται σε πολλάμουσεία και γκαλερί όπως το Μουσείο Artizon στο Τόκιο και το Kuroda Memorial Hall στο Εθνικό Μουσείο του Τόκιο.

Εργα του Σέικι Κουρόντα

Η γυναίκα με το μαντολίνο  Σέικι Κουρόντα
Η γυναίκα με το μαντολίνο
πινακας Σέικι Κουρόντα
Maiko, 1893

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

πίνακας του Σέικι Κουρόντα
Τα χωράφια, 1907
πινακας του Σέικι Κουρόντα
Πλάι στη λίμνη 1897

Ο Σέικι Κουρόντα γεννήθηκε στην πόλη Καγκοσίμα της Ιαπωνίας. Μεγάλωσε με την οικογένεια των θέιων του που τον υιοθέτησαν και έζησε στο Τόκιο. Σε ηλικία 18 ετών, άφησε την Ιαπωνία και ταξίδεψε στο Παρίσι για νομικές σπουδές ωστόσο δύο χρόνια μετά αποφάσισε να ασχοληθεί με την ζωγραφική. Κατά την παραμονή του στη Γαλλία μελέτησε για δέκα χρόνια πώς να ζωγραφίζει με βάση το δυτικό ακαδημαϊκό στυλ το οποίο και συνδύασε με τεχνοτροπίες της Ιαπωνίας.

πίνακας του Σέικι Κουρόντα
Η γυναίκα μέσα απο το έργο του

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

φωτογραφίες: wikipedia

Το σημερινό Doodle της Google τίμά σήμερα τον Ιάπωνα καλλιτέχνη

Doodle Σέικι Κουρόντα

Πηγή