Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά νομοθέτηση από τη Βουλή και όχι πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΥΠ

Το αίτημα για να συνεδριάσει η Βουλή παρά τη θερινή διακοπή της είχε πέσει στο τραπέζι της Κουμουνδούρου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το περασμένο Σάββατο, όμως επικράτησε η άποψη να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρακολουθώντας χθες τη δήλωση του πρωθυπουργού από το Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνεργάτες του ότι «από τη στιγμή που δεν έδωσε καμία απάντηση είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει η Βουλή. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι, δεν γίνεται να περιμένουμε μέχρι τις 31 Αυγούστου που ανοίγει η Βουλή».

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή να σταλεί άμεσα το αίτημα για έκτακτη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Αμέσως μετά τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ενημέρωσε για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει η Βουλή και με ποιο σκεπτικό ζητά να διακοπούν οι θερινές διακοπές του Κοινοβουλίου.

«Δεν είναι δυνατόν να μένουμε σε παράλληλους μονολόγους, πρέπει να έρθει ο Μητσοτάκης στη Βουλή να δώσει απαντήσεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βουλής ενώ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με τη λειτουργία της ΕΥΠ.

Η Κουμουνδούρου ζητά να υπάρξει νομοθέτηση με συζήτηση στη Βουλή και όχι πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μάλιστα, σημείωναν από τον ΣΥΡΙΖΑ πως αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνει παράλληλα με την εξεταστική επιτροπή ώστε να υπάρξουν όλα τα στοιχεία για όσα συνέβησαν με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου για να ξεχαστεί το θέμα των υποκλοπών. Γι’ αυτό και όπως έλεγαν απλά ανοίγει τη Βουλή μια εβδομάδα νωρίτερα στις 22 Αυγούστου και όχι άμεσα όπως ζήτησε η Κουμουνδούρου. Ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη θερινή ραστώνη να οδηγήσει στη λήθη ένα θέμα που αφορά όπως λένε την ίδια τη δημοκρατία.


Πηγή