Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σούζαν Σαράντον: Δεν θα ψηφίσω με τον… κόλπο μου

Η γνωστή ηθοποιός, Σούζαν Σαράντον, δεν έκρυψε τα λόγια της και στην ουσία αποκάλυψε πως δεν θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα.

Η ακτιβίστρια Σ. Σαράντον, ανέφερε πως ζητούμενο δεν είναι να εκλεγεί πρόεδρος μια οποιαδήποτε γυναίκα, τονίζοντας ότι για την προεδρία πρέπει να βρεθεί «η σωστή γυναίκα».

«Θέλω τη σωστή γυναίκα. Υπάρχουν σπουδαίες γυναίκες που θαυμάζω και οι οποίες ηγήθηκαν των χωρών τους» δήλωσε η 70χρονη ηθοποιός στην εκπομπή Newsnight του BBC και πρόσθεσε: «Εσείς στην Αγγλία είχατε μια γυναίκα πρωθυπουργό . Δεν ξέρω αν σας άρεσε αλλά εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω με τον… κόλπο μου. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο». Έσπευσε μάλιστα να τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν πιέστηκε από τον βρετανό δημοσιογράφο να πει για ποιον λόγο αρνείται να υποστηρίξει ένας από τους δύο υποψηφίους η Σαράντον απάντησε πως «οι ΗΠΑ έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση πολιτικά ακριβώς επειδή οι πολίτες επί πάρα πολλά χρόνια ψήφιζαν πάντα για το λιγότερο κακό». Τέλος τάχθηκε υπέρ του τερματισμού του δικομματισμού με την δημιουργία νέων παρατάξεων.


Πηγή