Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Σπάνια φωτογραφία της Σοφίας Λόρεν: Όταν μάθαινε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε αθηναϊκό μαγαζί

Σπάνια φωτογραφία της Σοφίας Λόρεν: Όταν μάθαινε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε αθηναϊκό μαγαζί

Το ημερολόγιο γράφει 9 Σεπτεμβρίου του 1956 και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο αεροδρόμιο καθώς μια πραγματική ντίβα φτάνει στην Ελλάδα… Ο λόγος για την Σοφία Λόρεν η οποία έφτασε στη χώρα για τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής ταινίας που γυρίστηκε εδώ.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους, αρκετά συχνά, άγνωστες ιστορίες μιας άλλης εποχής, αυτή τη φορά θυμήθηκε το ταξίδι της Ιταλίδας σταρ, Σοφίας Λόρεν και δημοσίευσε μια φωτογραφία της να απολαμβάνει την Αθηναϊκή νύχτα και να διασκεδάζει.

Χαρακτηριστικά, ο Άρης Λουπάσης έγραψε:

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1956 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού η μεγάλη Ντίβα του Ιταλικού και παγκόσμιου κιν/φου Σοφία Λόρεν για τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι».

Πλήθος δημ/φων και θαυμαστών την υποδέχεται με έντονο ενθουσιασμό καθώς και έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου θα διαμείνει με την επέμβαση της αστυνομίας να είναι απαραίτητη για να καταφέρει να φτάσει μέχρι την είσοδο του κτιρίου. Η ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν «Boy on the dolphin», αποτελεί την πρώτη μεγάλη Αμερικανική παραγωγή με γυρίσματα στην Ελλάδα η οποία προβάλλεται το 1957 με επιτυχία στους κιν/φους.

Ο συγγραφέας εμπνευσμένος από τον ήλιο και την θάλασσα καθώς διαμένει για αρκετό καιρό σε ένα από τα ελληνικά νησιά, επιλέγει στην ιστορία του έργου την Μύκονο, έπειτα όμως από παρότρυνση συν/στή της παραγωγής τελικά επιλέγεται για την ταινία η Ύδρα η οποία μετά την παγκόσμια προβολή αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό. Τα γυρίσματα γίνονται επίσης σε Αθήνα, Πειραιά, Μετέωρα και Επίδαυρο με την εκρηκτική ηθοποιό να απολαμβάνει τα αρχαία αξιοθέατα και την νυχτερινή διασκέδαση της πρωτεύουσας και την μαγεία της πανέμορφης Ύδρας.

Στην φωτογραφία, μαθαίνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον διάσημο χορευτή -χορογράφο της εποχής Γιάννη Φλερύ για τις ανάγκες του ρόλου όπου υποδύεται την Φαίδρα μια Υδραία νησιωτοπούλα.

Με την επιστροφή της στην Αθήνα από το νησί θα εκφράσει την συγκίνηση της για την αγάπη και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, κρατώντας για πάντα στην καρδιά της τον συγκεκριμένο τόπο που αποτέλεσε την αφορμή για την αρχή της καριέρας της σε Ευρώπη και Αμερική και την σχέση της με τον μέλλοντα σύζυγό της Ιταλό παραγωγό Κάρλο Πόντι.

Ένα μαγικό πλάσμα με ασύλληπτη ομορφιά και θηλυκότητα και ένα μεγάλο ταλέντο στο δράμα και την κωμωδία που κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια καριέρα με διεθνείς διακρίσεις, κατακτώντας επάξια την θέση ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ του παγκόσμιου σινεμά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1956 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού η μεγάλη Ντίβα του Ιταλικού και παγκόσμιου κιν/φου Σοφία Λόρεν για τα γυρίσματα της ταινίας “Το παιδί και το δελφίνι”. Πλήθος δημ/φων και θαυμαστών την υποδέχεται με έντονο ενθουσιασμό καθώς και έξω από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία” όπου θα διαμείνει με την επέμβαση της αστυνομίας να είναι απαραίτητη για να καταφέρει να φτάσει μέχρι την είσοδο του κτιρίου. Η ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν “Boy on the dolphin”, αποτελεί την πρώτη μεγάλη Αμερικανική παραγωγή με γυρίσματα στην Ελλάδα η οποία προβάλλεται το 1957 με επιτυχία στους κιν/φους. Ο συγγραφέας εμπνευσμένος από τον ήλιο και την θάλασσα καθώς διαμένει για αρκετό καιρό σε ένα από τα ελληνικά νησιά, επιλέγει στην ιστορία του έργου την Μύκονο, έπειτα όμως από παρότρυνση συν/στή της παραγωγής τελικά επιλέγεται για την ταινία η Ύδρα η οποία μετά την παγκόσμια προβολή αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό. Τα γυρίσματα γίνονται επίσης σε Αθήνα, Πειραιά, Μετέωρα και Επίδαυρο με την εκρηκτική ηθοποιό να απολαμβάνει τα αρχαία αξιοθέατα και την νυχτερινή διασκέδαση της πρωτεύουσας και την μαγεία της πανέμορφης Ύδρας. Στην φωτογραφία, μαθαίνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον διάσημο χορευτή -χορογράφο της εποχής Γιάννη Φλερύ για τις ανάγκες του ρόλου όπου υποδύεται την Φαίδρα μια Υδραία νησιωτοπούλα. Με την επιστροφή της στην Αθήνα από το νησί θα εκφράσει την συγκίνηση της για την αγάπη και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, κρατώντας για πάντα στην καρδιά της τον συγκεκριμένο τόπο που αποτέλεσε την αφορμή για την αρχή της καριέρας της σε Ευρώπη και Αμερική και την σχέση της με τον μέλλοντα σύζυγό της Ιταλό παραγωγό Κάρλο Πόντι. Ένα μαγικό πλάσμα με ασύλληπτη ομορφιά και θηλυκότητα και ένα μεγάλο ταλέντο στο δράμα και την κωμωδία που κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια καριέρα με διεθνείς διακρίσεις, κατακτώντας επάξια την θέση ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ του παγκόσμιου σινεμά. #arisloupasis#sophialoren#vintagegreece#vintagemovies#legends#oldactors#moviestars

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis) στις




Πηγή