Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Συγκλονίζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος για τις τελευταίες ημέρες του αδελφού: «Τον σηκώναμε να τον πάμε τουαλέτα»

Σε άκρως εξομολογητική διάθεση βρισκόταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Super Κατερίνα» στον Alpha, την Τετάρτη (30/9).

Ο παρουσιαστής διηγήθηκε κάποιες από τις στιγμές που βίωσε δίπλα στον αδελφό του, Θάνο Μικρούτσικο, την περίοδο που εκείνος έδινε την άνιση μάχη με τον καρκίνο, κατά το τελευταίο διάστημα της ζωής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ξέρω πώς ήταν ο Θάνος. Εδώ ήταν τρεμάμενα τα χέρια του, τον σηκώναμε να τον πάμε στην τουαλέτα και οργάνωνε πράγματα. Το κεφάλι του ήταν δημιουργικό, νεανικό, σε οργασμό σκέψης, φαντασίας και ταλέντου».

«Έδωσα μία συνέντευξη χθες και κάποια στιγμή έγινα έξαλλος γι’ αυτούς που λένε ότι η Θάνος με τη δύναμη που είχε, το αξιοποίησε πολιτικά. Δεν ασχολήθηκε με την πολιτική, υπηρέτησε ένα υπουργείο Πολιτισμού, δεν θα αναλάμβανε τίποτα άλλο. Δεν ήταν κομματικό στέλεχος», σημείωσε ακόμη ο παρουσιαστής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Μικρούτσικος διατηρούσε στενή σχέση με το ΚΚΕ, έχοντας σταθερή παρουσία στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά σημαντική συμβολή στα επιστημονικά συνέδρια του κόμματος, ιδιαίτερα εκείνα για τον Γιάννη Ρίτσο, τον Μπέρτολτ Μπρεχτ και τον Ναζίμ Χικμέτ. Μάλιστα, στις εκλογές του 2019 είχε μπει τιμητικά, στη 12η θέση, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε κάνει ειδική αναφορά στον σπουδαίο καλλιτέχνη με αφορμή τον έναν χρόνο από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2020 (πέθανε 29 Δεκεμβρίου του 2019), λέγοντας πως ήταν «εξεγέρτης» και «διεκδικητής του ακατόρθωτου».

«Το όνομα “Θάνος” εμένα με στουμπώνει εδώ στον λαιμό και στην ψυχή. Φώναξα για να μην συγκινηθώ» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Alpha.


Πηγή