Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Τζόνι Ντεπ: Έχασε τη δίκη κατά της Sun για το «αυτός που δέρνει τη γυναίκα του»

Τζόνι Ντεπ: Έχασε τη δίκη κατά της Sun για το «αυτός που δέρνει τη γυναίκα του»

Στα δικαστήρια είχε στείλει ο Τζόνι Ντεπ την βρετανική εφημερίδα Sun και τον Όμιλο στον οποίο ανήκει News Group Newspapers, αλλά και τον διευθυντή της, Νταν Γούτον για δυσφήμιση σχετικά με ένα δημοσίευμα που υπέγραφε ο Γούτον, τον Απρίλιο του 2018 και σε αυτό αποκαλούσε τον ηθοποιό ως «αυτός που χτυπάει τη σύζυγό του», Αμπερ Χερντ.

Η δίκη, που έχει χαρακτηριστεί και ως η μεγαλύτερη για συκοφαντική δυσφήμηση τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώθηκε και η απόφαση έφερε μεγάλη απογοήτευση στον Χολιγουντιανό σταρ, μιας και έχασε τη δικαστική διαμάχη. Το δικαστήριο του Λονδίνου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, απέρριψε το αίτημα του Ντεπ για αποζημίωση λόγω ζημιάς που προκλήθηκε στην καριέρα του από τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, γράφοντας έτσι τον επίλογο σε αυτήν.

Ο δικαστής Νίκολ ανακοινώνοντας την τελική απόφαση, επισήμανε ότι η Sun και ο όμιλος στην οποία ανήκει «απέδειξαν ότι όσα ανέφεραν στο δημοσίευμά τους, όπως αντιλαμβάνομαι το νόημα των συγκεκριμένων λέξεων, ήταν ουσιαστικά αληθή».

Και πρόσθεσε: «Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας εξετάσει ενδελεχώς τα 14 περιστατικά στα οποία βασίστηκαν οι εναγόμενοι, καθώς και τα βασικά σημεία που ζήτησε ο ενάγων να λάβω υπόψη».

Η πολυαναμενόμενη απόφαση δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, τρεις μήνες αφότου ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο ανώτερο δικαστήριο του Λονδίνου.

Η υπερασπιστική γραμμή της εταιρείας News Group Newspapers βασίστηκε στο γεγονός ότι ο εν λόγω ισχυρισμός ήταν αληθής και ότι ο σταρ είχε όντως χτυπήσει την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, το διάστημα που ήταν παντρεμένοι.

«Τα θύματα συζυγικής βίας δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζονται σε σιωπή», δήλωσε εκπρόσωπος της Sun ευχαριστώντας τον πρόεδρο του δικαστηρίου και την ηθοποιό για το θάρρος της να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.

«Η απόφαση αυτή, η ετυμηγορία αυτή δεν αποτελεί έκπληξη», δήλωσαν οι συνήγοροι της ηθοποιού, η οποία ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.


Πηγή