Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Το βίντεο του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για την Ουκρανία: Πούτιν, σταμάτα τον πόλεμο [βίντεο]

Μήνυμα στον ρωσικό λαό θέλησε να στείλει ο διάσημος ηθοποιός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο 9λεπτο βίντεο που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο θρύλος του Χόλιγουντ είπε ότι έπρεπε να πει την αλήθεια για τους λόγους που η ρωσική κυβέρνηση ξεκίνησε τον πόλεμο.

Το μήνυμα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ προς το ρωσικό λαό

Απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες, πρόσθεσε: «Οι ζωές σας, τα άκρα σας, το μέλλον σας, θυσιάζονται για έναν παράλογο πόλεμο που καταδικάζεται από ολόκληρο τον κόσμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος μεγάλωσε στην Αυστρία, είπε ότι ο πατέρας του είχε πολεμήσει στο Λένινγκραντ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και τραυματίστηκε το 1942 και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του παλεύοντας με σωματικούς πόνους και ενοχές από όσα βίωσε εκεί.

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας είπε στον ρωσικό λαό για την εισβολή στην Ουκρανία:

«Σε κάποιους Ρώσους στρατιώτες είπαν ότι θα πολεμήσουν τους ναζί. Σε κάποιους άλλους είπαν ότι οι Ουκρανοί θα τους υποδεχτούν ως ήρωες… Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια». Και συνέχισε: «Για τους Ρώσους στρατιώτες που ακούνε αυτό το βίντεο, γνωρίζετε ήδη ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας για την οποία αναφέρομαι. Την έχετε δει με τα μάτια σας. Δεν θέλω να διαλυθεί η ζωή σας όπως του πατέρα μου. Αυτός δεν είναι πόλεμος για την υπεράσπιση της Ρωσίας που έκαναν οι παππούδες σας ή ο προπάππους σας. Αυτός είναι ένας παράνομος πόλεμος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είπε επίσης πως η «δύναμη και η καρδιά του ρωσικού λαού» τον ενέπνεε πάντα, και τους προέτρεψε να μην πιστεύουν το Κρεμλίνο όταν λέει πως «ο πόλεμος είναι για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας».

Το μήνυμά του στον Βλαντιμίρ Πούτιν

Προς το τέλος του βίντεο, απευθύνεται ευθέως στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρόεδρο της Ρωσίας, και του λέει: «Στον πρόεδρο Πούτιν θέλω να πω το εξής: Εσύ ξεκίνησες αυτόν τον πόλεμο. Εσύ οδηγείς αυτόν τον πόλεμο. Μπορείς να σταματήσεις αυτόν τον πόλεμο».


Πηγή